Retete Culinare

Șerbet cu lapte și arahide!

Delicios, aromat și ieftin!

INGREDIENTE:

-3.5 pahare de zahăr;

-un pahar de lapte;

-80 g de unt moale;

-un pahar de arahide prăjite.

MOD DE PREPARARE:

1.Dacă arahidele sunt crude, prăjiți-le pe tigaia uscată sau la cuptor. Lăsați-le să se răcească și decojiți-le.

2.Puneți o crăticioară pe foc mic și turnați laptele în ea. Adăugați 3 pahare de zahăr și, amestecând frecvent, fierbeți compoziția rezultată timp de 30 minute. Nu o luați de pe foc!

3.Peste 30 minute topiți ½ pahar de zahăr pe o tigaie sau într-o crăticioară separată, pe foc mic, până va căpăta o nuanță maronie. 

4.Turnați repede caramelul fierbinte în compoziția de lapte și zahăr. Amestecați foarte bine.

5.Continuați să fierbeți compoziția obținută pe parcursul a încă 20 minute.

6.Apoi adăugați untul și amestecați până la omogenizare.

7.Tapetați o tavă adâncă cu hârtie de copt, unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți uniform arahidele prăjite și curățate pe fundul ei.

8.Turnați compoziția fiartă peste ele, răspândindu-o uniform.

9.Dați șerbetul la rece până se va închega complet (noi l-am lăsat peste noapte).

10.După aceasta rupeți-l sau tăiați-l în bucăți.

11.Serviți șerbetul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Șerbet cu lapte și arahide! appeared first on Retete-Usoare.eu.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...





Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.