Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica face minuni

calinic cernica 1

 

Pe 11 aprilie, în aceeași zi în care este pomenit de Biserica ortodoxă Sfântul Sfinţit Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului din Asia Mică, credincioșii români îl pomenesc şi pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, făcătorul de minuni.

Se spune despre el că ar fi fost atât de milostiv, încât, când nu avea ce să dea sărmanilor, își dădea hainele de pe el și căuta mereu bani ca să poată ajuta oamenii nevoiași, pe care îi numea „frați întru Hristos”.

Calinic de la Cernica s+a născut la Bucureşti, în 1787 şi a primit la botez numele Constantin. La 20 de ani, şi-a îndreptat paşii către Mânăstirea Cernica unde, după ce a fost tuns în călugărie, a primit numele Calinic. A devenit apoi episcop al Râmnicului.

A viețuit la Cernica vreme de 43 de ani, în post și rugăciune. S-a stins pe 11 aprilie, în 1868 și a fost îngropat în Biserica Sfântul Gheorghe de la Cernica, ctitoria sa.

Se spune despre el că ar fi fost mereu senin la chip, milos și darnic. De-a lungul vieții, a tămăduit mulți bolnavi și a săvârșit minuni și dincolo de moarte.

Sursa – libertateapentrufemei.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.