Sfaturi Utile

Sfaturi Utile: Cum sa intretii singur un espressor de cafea impotriva depunerilor de calcar?! Afla cum poti sa-l protejezi de calcar si sa salvezi banii tai in loc sa-i dai la service.

Ai un espressor in utilizare sau tocmai ai achizitionat unul? Afla cum poti sa-l protejezi de calcar si sa salvezi banii tai in loc sa-i dai la service. In acest articol vei descoperi spre surprinderea ta 3 metode simple pentru intretinerea espressorului tau.

Principala problema de defectare a espressoarelor de cafea este calcarul din apa utilizata. Acesta se depune pe circuitul hidraulic si mai ales in boiler, pana in momentul in care espressorul se infunda si nu mai curge.

Daca ti-ai achizitionat un espressor si acesta se infunda de calcar, aceasta problema nu intra in garantie. De ce? Pentru ca depinde de apa pe care o folosesti. Service-ul nu este responsabil de faptul ca tu nu ai folosit apa fara calcar sau nu l-ai protejat impotriva acestor depuneri.

Doua metode sa eviti aceasta problema:…

1. Previi depunerile de calcar
Poti sa previi depunerile de calcar folosind filtrele cu rasini, recomandate de producatori. De exemplu pentru espressoarele casnice de la Saeco, Lavazza si Gaggia poti folosi filtrul Brita Aqua Aroma, Brita Intenza Plus si filtrul Philips Aqua Clean.

Acesta se monteaza in vasul de apa. Apa din rezervor trece prin acest filtru care retine calcarul. In timp, proprietatile filtrulului se diminueaza si necesita a fi schimbat conform volumului de apa indicat. In mod normal filtrul ar trebui schimbat o data la 2 luni.

Pentru espressoarele casnice poti folosi filtrele Claris Blue, White sau Smart. Pentru espressoarele Lelit poti folosi Filtru de purificare apa PLA930S de 35 litri sau PLA 930M de 70 litri. Puteti gasi filtre universale la plic, cu rasini pentru dedurizare si filtrare apa: Profine Perfetto. In cazul automatelor vending si al espressoarelor profesionale, puteti folosi filtre ce se monteaza la reteaua de apa.

Exista 3 categorii de filtre:

Cu rasini regenerabile (noi comercializam filtru manual DVA de 8 litri) ce contin rasini ce isi recapata proprietatile de dedurizare prin regenerarea periodica cu sare.
Filtre de tratare a apei astfel incat calcarul sa nu se mai lipeasca de boilerul automatului. Din aceasta categorie fac parte filtrul 3M CS451 si rezerva 3M 51
Cu carbune activ ce se consuma fiind necesara inlocuirea lor dupa o anumita perioada de timp, in functie de volumul si duritatea apei. Din aceasta categorie, noi comercializam filtrele 3M.

2. Efectuezi periodic operatiunea de decalcifiere
Aceasta operatiune consta in indepartarea calcarului depus pe circuitul de apa. Este important sa ai espressorul curat si sa nu ai probleme de utilizare. Sfatul nostru este sa folosesti solutii recomandate pentru decalcifiere.

Daca espressorul este in garantie, respecta instructiunile din manualul de utilizare si foloseste ce-ti recomanda producatorul. Pentru espressoarele casnice, avem disponibile solutii de decalcifiere de la Heitmann, Saeco, Jura, Gaggia, Ceragol, Durgol, Puly.

Cum se realizeaza decalcifierea espressoarelor?
In cazul unui espressor clasic, vei realiza aceasta operatiune manual. Foloseste solutia de decalcifiere pe care o diluezi in apa, conform indicatiilor de pe decalcifiant. Foloseste ¾ din rezervor cu solutia de decalcifiere. Porneste espressorul si treci o ceasca de solutie prin el (prin grupul de cafea sau prin steamer).

Repeta operatiunea la interval de 15 minute pana cand folosesti toata solutia. Este preferabil ca espressorul sa fie oprit in timp ce solutia actioneaza pentru indepartarea calcarului, deoarece aceasta este mai eficienta la temperaturi mai mici. Dupa terminarea solutiei, clateste cu apa curata.

Espressoarele automate au program automat de decalcifiere. Este de ajuns sa realizezi solutia pentru curatare, sa accesezi programul si sa astepti indicatiile afisate descrise si in manualul de utilizare.

Cum se realizeaza decalcifierea automatelor de cafea?
La automatele vending este inutila folosirea produselor de decalcifere ca in cazul espressoarelor. Ele se curata in alt mod. La o anumita perioada de timp, in functie si de duritatea apei folosite, componentele circuitului hidraulic se demonteaza si se curata pe rand cu ajutorul unor solutii profesionale. Poti folosi de ex D20 detartrant fara sa il diluezi, pentru indepartarea calcarului.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.