joi 18 octombrie 2018 3:27 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Singura statuie din țară care ține porumbeii la distanță este la Timișoara | Monumentul este „apărat” prin intermediul ultrasunetelor
Adpres Market
statuie-ultrasunete-e1443985176156

Singura statuie din țară care ține porumbeii la distanță este la Timișoara | Monumentul este „apărat” prin intermediul ultrasunetelor

AdpresFM - Radio Online Stations  

statuie ultrasunete'O statuie din Timişoara este singurul monument din ţară cu senzori ultrasunet, împotriva porumbeilor. Oamenii se plâng însă că aparatele albe, montate de-o parte şi de alta a statuii, atrag atenţia celor care trec prin zonă, într-un mod neplăcut. Este însă singura soluţie pe care autorităţile au găsit-o pentru ca păsările să nu mai distrugă statuia, informează digi24.ro

Orice turist care ajunge în Timișoara are măcar o fotografie cu statuia din Piața Libertății. Monumentul simbol al orașului, construit acum mai bine de trei sute de ani de doi artiști vienezi, îl reprezintă pe ocrotitorul orașului. Imediat după reabilitare, pe statuie au apărut trei aparate de plastic.

Fiecare dispozitiv acoperă cu ultrasunet un unghi de 100 grade, asta înseamna că statuia este protejată în total pe un unghi de 330 de grade. Chiar și așa rămâne și o zonă liberă prin care porumbeii se pot așeza pe edificiu.

Deşi cred că senzorii strică aspectul monumentului, localnicii se bucură că autorităţile au renunţat la plasa care acoperea statuia până acum.

„Mult mai bine fără plasă, îs deranjante dispozitivele de acolo din punct de vedere al imaginii, al fotografului, dar na… mai bine așa. E un compromis”, spune un localnic.

„Înainte, fiind plasă montată nu se puteau vedea detaliile acestui monument atât de bine”, spune Darius Stepan, videograf.

Primarul spune că este singura soluţie pe care au găsit-o pentru ca statuia să nu mai fie deteriorată.

„Din păcate, toate aceste monumente sunt afectate negativ și într-o mare măsură de porumbei în mod special”, spune Nicoale Robu, primarul Timișoarei.

Dacă se va dovedi că sistemul funcționează și îi ține departe pe porumbei, autoritățile se gândesc să-l folosească şi pentru alte monumente din oraș. Cei trei senzori ultrasunet și montarea lor au costat 3.096 de lei.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com