Actualitate

Situaţie disperată în coaliţia PSD-ALDE. Guvernul „impotent” se clatină!

Premierul Dăncilă a declarat, ca răspuns acuzațiilor lui Tăriceanu că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție, iar percepția publică este legată de coaliție, nu doar de PSD, potrivit transparentnews.ro

„Nu poți să fii și la guvernare și în Opoziție, este responsabilitatea întregii alianțe. Percepția publică este despre coaliție și guvernare. Cifrele demonstrează că nu e perfect, dar e guvernare eficientă. Cât suntem a doua țară cu cea mai mare creștere economică, după Ungaria, cred că aceste lucruri arată că guvernarea merge în direcția bună, atâta timp cât ne ținem promisiunile. O să discut cu domnul Tăricea, de ce a fost atât de supărat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu alte partide politice, în situația în care ALDE ar putea pleca de la guvernare, premierul a răspuns: „Voi discuta cu dl. Tăriceanu, nu am vorbit cu alte formațiuni, dar trebuie să găsesc soluții ca să asigurăm stabilitatea României”.

Dăncilă a criticat și declarațiile publice ale colegului de coaliție.

„Cred că aceste declarații nu ne fac bine și nu câștigăm, cred că trebuie să le avem în coaliție, să stabilim care sunt nemulțumirile, dacă ieșim public facem jocul Opoziției. Cred că această coaliție va merge și colegii vor înțelege că avem această responsabilitate. (…) Am avut şi prim-ministru care şi-a depus demisia pe Facebook. Cred că trebuie să dăm dovadă de foarte multă seriozitate. Cred că ALDE va dori să mergem împreună în continuare. Vom avea o ajustare a programului de guvernare”, a mai spus Dăncilă.

Declarațiile vin în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a declarat, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”.

„Pentru mine și pentru colegii mei nu funcțiile în Guvern sunt importante. Nici pe mine președinte al Senatului, că am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu dorește să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcția de președinte al Senatului. Complet greșit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit și alte expresii de genul „câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeți proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunț pe foarte mulți că colegii mei sunt vegetarieni”, a declarat Tăriceanu.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.