Actualitate

Slovenii, despre românii la plantat de hamei în Slovenia: „Dorm în câmp, primesc 2 EURO și trei conserve“. Scoși noaptea din țară cu autocarele

360 de muncitori români au ajuns în Slovenia vineri seară, aproape de două ori mai mulți decât numărul previzionat cu 2 săptmâni înainte. Nouă autobuze Nomago cu 18 șoferi au așteptat două zile în vama ungaro-română înainte de intrarea în țară.

Slovenii, despre românii la plantat de hamei

Ajunși în Slovenia, lucrătorii români rămân vreme de șapte zile în carantină înainte de a începe munca. Poliția slovenă a verificat, miercuri, condițiile în care lucrătorii români rămân în fermele de hamei, unde vor petrece cele șapte zile în carantină.

Un alt transport a plecat vineri noaptea de la Târnăveni, fapt care a stârnit un val de controverse

Cititorii publicației slovene se întreabă de ce trebuie să fie aduși lucrători români pentru a planta hameiul și nu sunt angajați cetățenii sloveni. „Avem zeci de mii de oameni fără serviciu și mii de șomeri, oare nu se găsesc 360 de muncitori pe partea însorită a Alpilor care să aibă grijă de aurul nostru verde?“, se întreabă Igor într-un comentariu la articolul care vorbește despre sosirea celor 360 de români în Slovenia, se arată pe site-ul publicației slovene Vecer.com.

Majda îi răspunde însă: „Muncitorii români lucrează pentru 2 euro, dorm în containere lângă câmpuri, sunt pe câmp de dimineață până la amurg, primesc 3 conserve și asta este. Pentru ultima oară, fermierii din Savinjska au strigat că muncitorii noștri nu vor putea rezista la aceste munci. Dacă am fi fost plătiți în mod corespunzător, da, dar pentru situația noastră, 2 euro nu este suficient“.

În luna martie, președintele Asociație cultivatorilor de hamei din Slovenia, Janez Osset, se declara îngrijorat de faptul că „muncitorii români, cei mai bine cotați lucrători de hamei, nu vor putea ajunge în Slovenia pentru recolta din hamei din acest an“, notează Vecer. La acea vreme, Osset spunea că deja ar fi trebuit să existe 800 până la 1000 de muncitori români în Slovenia pentru a putea începe lucru la hamei.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.