Retete

Șnițele de porc cu muștar și usturoi. Este imposibil să renunți la ele!

Astăzi vă propunem o rețetă deosebită de șnițele. Ele se marinează cu muștar, datorită căruia devin foarte gustoase, aromate și fine, se prepară rapid și rămân suculente și moi. Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

-1 kg de carne de porc;

-3 căței de usturoi;

-2 lingurițe de muștar;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-6 ouă;

-150 g de făină;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea în felii cu grosimea de circa 1 cm.

2.Așezați-le într-un singur strat pe tocător, între 2 bucăți de folie alimentară. Bateți-le foarte bine cu ciocanul pentru carne.

3.Apoi transferați-le pe o farfurie, suprapunându-le. Înainte de suprapunere asezonați-le cu sare și piper negru măcinat, ungeți-le cu puțin muștar și puțin usturoi trecut prin presa de usturoi. Dacă doriți, puteți să adăugați și alte condimente, care vă plac.

4.Acoperiți carnea condimentată cu folie alimentară și lăsați-o să se marineze pe parcursul a minim 2 ore (puteți să le pregătiți de cu seară și să le prăjiți în dimineața următoare).

5.Bateți ouăle cu puțină sare. Puneți făina într-o farfurie separată.

6.Tăvăliți fiecare felie de carne prin făină, după care scufundați-o în ouăle bătute (pe ambele părți). Repetați acești pași încă o dată. Astfel carnea se va acoperi cu o panadă dublă.

7.Puneți șnițelele pe o tigaie cu ulei încins. Prăjiți-le pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

8.Transferați-le pe o farfurie.

9.Serviți-le cât sunt fierbinți cu garnitura dumneavoastră preferată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Șnițele de porc cu muștar și usturoi. Este imposibil să renunți la ele! appeared first on Retete Usoare.


Lasa comentariul tau...