Retete Culinare

Șnițelele „Inima frântă” — se prăjesc rapid, propriu-zis câte 30 secunde pe fiecare parte!

Inimile de pui sunt relativ ieftine, dar foarte folositoare. Multe gospodine le ocolesc, dar chiar este păcat. Pot fi pregătite o sumedenie de feluri de mâncare din inimile de pui. Unul dintre acestea este reprezentat de șnițelele suculente „Inima frântă”. Cine nu știe din ce sunt preparate cred că mănâncă carne de porc. Această rețetă este interesantă și nu necesită multe bătăi de cap. Are un singur neajuns: șnițele dispar foarte repede de pe farfurie.

ȘNIȚELELE „INIMA FRÂNTĂ”

Încercați să pregătiți acest fel de mâncare, dar nu le spuneți celor dragi din ce este preparat, ci propuneți-le să ghicească. Suntem siguri că nimeni nu va da răspunsul corect!

INGREDIENTE:

-1 kg de inimi de pui;

-4 căței de usturoi;

-o linguriță de condimente pentru carne;

-4 ouă;

-făină sau pesmet — pentru tăvălit;

-sare — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru ca inimile de pui să fie maxim de folositoare pentru organism, alegeți-le cu atenție deosebită: carnea bună nu trebuie să stea mai mult de 24 ore pe tejgheaua de la piață sau în frigiderele din magazin.

2.Acoperiți inimile proaspete de pui cu apă rece și dați-le la frigider pentru 60 minute. Acest pas este necesar, ca să înlăturați sângele din ele.

3.Spălați-le sub jetul de apă, după care tăiați vasele groase din partea lor superioară. Tăiați fiecare inimă în jumătate, dar nu până la sfârșit. Bateți-le puțin cu ciocanul pentru carne.

4.Amestecați inimile bătute cu usturoiul trecut prin presa de usturoi, sare și condimentele pentru carne. Amestecați foarte bine.

5.Bateți ouăle cu o cantitate mică de apă și puțină sare cu furculița.

6.Tăvăliți fiecare șnițel prin făină, după care scufundați-l în ouăle bătute.

7.Prăjiți șnițelele în ulei încins, timp de câte 0.5-1 minut pe fiecare parte. Dacă le veți prăji mult timp, șnițelele vor fi dure.

Inimile de pui nu pot fi numai fierte, înnăbușite sau prăjite. Ca variantă pentru picnic sau o cină ușoară, sunt potrivite frigăruile din inimi de pui. În calitate de marinadă, puteți să folosiți sos de soia, muștar, condimente neobișnuite și chiar și Coca-Cola.

Dintr-un motiv incert mulți oameni ignoră măruntaiele ieftine. Dar valoarea calorică mică și conținutul lor mare de proteine ușor asimilabile le fac indispensabile pentru alimentația noastră. Iată un motiv excelent, ca să vă diversificați meniul.

V-a plăcut această rețetă? Atunci povestiți-le prietenilor voștri cum pot să prepare rapid și delicios inimile de pui!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Șnițelele „Inima frântă” — se prăjesc rapid, propriu-zis câte 30 secunde pe fiecare parte! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.