duminică 23 septembrie 2018 3:01 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Sport / SOC in GIMNASTICA ! DOUA LEGENDE ROMANESTI implicate in cel mai mare SCANDAL SEXUAL din Lotul de Gimnastica american
Adpres Market

SOC in GIMNASTICA ! DOUA LEGENDE ROMANESTI implicate in cel mai mare SCANDAL SEXUAL din Lotul de Gimnastica american

AdpresFM - Radio Online Stations  

Poliţia va investiga acuzaţiile de agresiune sexuală din dosarul medicului Lawrence Nassar, la ferma soţilor Bela şi Martha Karolyi din Texas, în care s-a aflat timp de 16 ani centrul de pregătire al lotului feminin american de gimnastică, a anunţat, marţi, guvernatorul statului, Greg Abbott, informează Ney York Times.

Oficialul a declarat că a cerut poliţiei statale (Texas Rangers) să investigheze acuzaţiile formulate de numeroase gimnaste, că au fost abuzate sexual de medicul lotului SUA, Lawrence G. Nassar, care le-a tratat pe sportive şi la ferma soţilor Karolyi.

„Declaraţiile publice făcute de sportivele care au fost pregătite la ferma Karolyi sunt foarte îngrijorătoare. Aceste sportive, dar şi statul Texas, merită să ştie că nicio piatră nu a rămas neîntoarsă pentru a ne asigura că acuzaţiile sunt întru totul verificate, iar făptaşii şi cei care au contribuit la aceste abateri sunt aduşi în justiţie”, a declarat Abbot.

Gurvernatorul a precizat că, deoarece activităţile penale ar fi putut implica mai multe jurisdicţii, „este esenţial ca Texas Rangers să lucreze cu Biroul şerifului din Walker County pentru a investiga în mod cuprinzător orice posibil comportament criminal”.

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al JO de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale.

Nassar, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat pentru agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual, iar medicul a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani închisoare. El a mai primit o sentinţă de 60 de ani închisoare pentru pornografie infantilă. El va compărea, miercuri, în faţa altei instanţe, pentru a fi judecat de alte acuzaţii de agresiune sexuală.

Marta şi Bela Karolyi au fost antrenorii lotului naţional al României la mijlocul anilor 70, în cadrul căruia au pregătit-o pe Nadia Comăneci. Ei au emigrat în SUA 1981 şi au fost cooptaţi la conducerea tehnică a lotului feminin american. Bela Karolyi, 75 de ani, a condus echipa americană până în 2000, fiind înlocuit de soţia lui, Martha (tot 75 de ani), care a fost antrenor coordonator până la JO din 2016.

Din 2001, soţii Karolyi şi federaţia americană au început oficial sistemul semicentralizat de pregătire. Potrivit acelui sistem, gimnastele se pregăteau cu antrenorii personali, dar participau lunar la un stagiu de o săptămână cu echipa, pentru a fi evaluate de staful lotului olimpic.

Cantonamentul era ţinut la ferma de 800 de hectare a soţilor Karolyi, din mijlocul Pădurii Naţionale Sam Houston, la nord de Houston. Sportivele au început să meargă în cantonament de la vârsta de 9-10 ani.

La 18 ianuarie, federaţia americană a anunţat încheierea colaborării cu centrul de gimnastică din cadrul fermei soţilor Bela şi Marta Karolyi, unde ar fi fost comise multe dintre abuzurile sexuale care l-au avut autor pe Nassar, anunță News.ro.

Post-ul SOC in GIMNASTICA ! DOUA LEGENDE ROMANESTI implicate in cel mai mare SCANDAL SEXUAL din Lotul de Gimnastica american apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com