Dezvaluiri

Şoc în justiţia românească! Cine scapă de sentinţe după adoptarea ordonanţei de urgenţă a lui Tudorel Toader

Ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader care se referă la contestarea în anulare a sentințelor definitive prin care au fost condamnați definitiv de Completurile de 5 judecători (C5) ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) în perioada 2014 – 2018 și declarate nelegal constituite de CCR,  ar putea fie în beneficiul mai multor persoane cu nume sonore în politică, justiţie si mediul de afaceri.

 

Deocamdată, Elena Udrea, Alina Bica, Dan Șova(fost ministru PSD al Transporturilor), Constantin Niță (fost ministru PSD al Energiei) au putut depune contestație în anulare și au şanse mari să scape de condamnările primite.

Tudorel Toader vrea să le permită să facă contestație în anulare tuturor celor condamnați de completurile de cinci judecători (C5) de la Înalta Curte.

Iată care ar fi primele 10 persoane foarte influente care ar putea beneficia de OUG Tudorel Toader

1.Liviu Dragnea – Pe 22 aprilie 2016, liderul PSD a fost condamnat de un C5 al ICCJ la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă la Referendumul din iulie 2012. Dacă procesul lui Liviu Dragnea s-ar rejudeca, el ar beneficia din nou de prezumția de nevinovăție, cazierul său fiind albit.

  1. Adrian Severin – Fostul europarlamentar PSD a fost condamnat definitiv la 4 ani de detenție în noiembrie 2016 de un alt C5 al ICCJ după ce a fost prins cerând mită ca să voteze legi în Parlamentul European. După condamnare, Severin a ispășit 1 ani și 3 luni de închisoare la Rahova, însă a rămas cu cazier.
  2. Monica Iacob Ridzi – Pe 16 februarie 2016, fostul ministru PDL al Tineretului și Sportului a fost condamnat la 5 ani de detenție efectivă în dosarul 2 Mai. Ea a executat 2 ani și 8 luni de detenție.
  3. Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, omul de afaceri Dumitru Nicolae zis Nicu Niro, fostul primar PDL din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan zis Pinalti și Gabi Sandu, fost ministru PDL al Comunicațiilor.

În octombrie 20016, cei patru au fost condamnați de un C5 al ICCJ la pedepse între 2 ani și 4 luni și 6 ani cu executare, în primul dosar Microsoft

  1. Cătălin Rădulescu, zis deputatul Mitralieră. Pe 5 decembrie 2016, un C5 al Înaltei Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 4 ani pentru efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și dare de mită.
  2. Generalii Corneliu Dobrițoiu, Francisc Radici, Sergiu Medar și Gheorghe Rotaru. Generalii au fost condamnați la pedepse cu suspendare între 1 an și 6 luni și 2 ani și 2 luni de închisoare pentru că și-au cumpărat apartamentele de serviciu, deși nu aveau dreptul.
  3. Judecătoarea ICCJ Georgeta Barbălată, fostul prim-adjunct al procurorului general Marcel Sâmpetru și Mihai Vlad, șef al serviciului secret al MAI din Ilfov. În iunie 2015, cei 3 au fost condamnați de un C5 al ICCJ pentru favorizarea infractorului și furnizare de informații nedestinate publicității.
  4. Miron Mitrea. Pe 13 februarie 2015, fostul ministrul PSD al Transporturilor din epoca Năstase a primit 2 ani de închisoare cu executare și ”interzicerea, pe o perioadă de 2 ani, în timpul cât și după executarea pedepsei principale, a drepturilor”
  5. Avocatul Bombonicăi Prodana, fostă Dragnea, ex-judecătorul CSM, Adrian Toni Neacșu. În martie 2015, el a fost condamnat definitiv de un C5 al ICCJ la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudă.
  6. Fosta șefă a Biroului de Relații internaționale din Parchetul general, procuroarea Angela Nicolae. Pe 15 iunie 2015, ea a fost condamnată de un C5 al ICCJ la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență, în formă continuată.

 

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.