Actualitate

Şocant. Dezvăluirile făcute de CIA. Documente secrete despre cele mai uluitoare metode de spionaj

 

De-a lungul timpului au fost folosite multe metode de spionaj, care mai de care mai ingenioase. Recent, CIA a a declasificat detalii despre porumbeii spioni pe care agenția i-a folosit în timpul Războiului Rece.

Documentele relevă modul în care porumbeii erau antrenați pentru misiuni clandestine în timpu l cărora erau fotografiate locuri sensibile de pe teritoriul Uniunii Sovietice, potrivit transparentnews.ro

Tot în documentele desecretizate de CIA este dezvăluit și modul în care ciorile erau folosite pentru a plasa microfoane la ferestre iar delfinii erau dresați pentru misiuni subacvatice.

CIA era convinsă că animalele aveau capacitatea de a duce la bun sfârșit misiuni unice în activitatea sa clandestină.

Aceleași documente relevă faptul că în anii 60, CIA s-a apucat să antreneze delfini pentru a putea penetra în diverse porturi însă problema era că pe teren comenzile trebuiau preluat de un agent secret și nu de persoana care a antrenat animalul. Pentru acest program CIA a chetuit peste 600.000 de dolari.

AMuzant este că agențai a încercat să antreneze și șoimi sau papagali, dar aceste încercări au fost sortite eșecului.

Porumbeii însă s-au dovedit a fi cea mai eficientă soluție iar la mijlocul anilor 70 CIA a desfășurat mai mult misiuni de testare. Una s-a desfășurat deasupra unei închisori iar alta deasupra șantierului naval din Washington DC.

Camera foto purtată de porumbel costa 2.000$ și cântărea 35 de grame iar hamul pus pe porumbel, mai puțin de 5 grame.
Din rola de film cu 140 de cadre, jumătate erau clare și utilizabile și mult mai clare cecât cele făcute de sateliții spion.

Problema însă era dacă vreun civil ar fi zărit porumbelul cu camera foto astfel că au elaborat o explicație oficială.

În anul 1976 agenția a ajuns la concluzia că poate demara prima misiune cu porumbe, ținta fiind șantierul naval din Leningrad, unde se construiau submarinele militare.

Mai departe nu se mai știe dacă misiunea a avut succes sau de câte ori au fost folosiți prumbeii deoarece aici se opresc și dezvăluirile făcute de CIA.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.