Actualitate

Société Générale donează 10 milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame

Frédéric Oudéa, CEO la Société Générale, a anunțat pe rețelele sociale că banca pe care o conduce va sprijini reconstrucția Catedralei Notre-Dame printr-o donație de 10 milioane de euro.

De asemenea, bancherul precizează că instituția de credit va promova în rândul angajaților săi, dar și al clienților, oportunitatea de a participa cu donații pentru reconstrucția celui mai vizitat monument istoric din Europa.

Frédéric Oudéa: “vor participa cu siguranță la acest efort colectiv fără precedent”.

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost devastată luni seară de un incendiu care a făcut ca acoperișul, dar și ”săgeata” celui mai vizitat monument istoric din Europa să se prăbușească, provocând emoții imense în Franța și în lume.

Cauza incendiului de la Notre-Dame nu este cunoscută deocamdată. Deși pompierii au reușit să stingă incendiul după mai bine de 16 ore, edificiul istoric vizitat de peste 12 milioane de turiști anual nu este încă în afara pericolului, relatează Business Insider.

Întreaga structură din lemn a Catedralei Notre-Dame a absobit cantități uriașe din apa folosită de pompieri pentru a stinge flăcările.

Rectorul catedralei Notre-Dame, Patrick Jacquin, a declarat presei locale că din incendiu au fost recuperate atât Coroana de Spini a Mântuitorului (n.r. un spine din această coroană se afla și în țara noastră), cât și Tunica Sf. Ludovic. Însă, temerile rămân cu privile la numeroasele artefacte și lucrări inestimabile ce se aflau în interiorul catedralei.

Poliția încă încearcă să afle cauza incendiului de la Notre-Dame, iar prima ipoteză este că flăcările au izbucnit într-o zonă în care se făceau lucrări de renovare.

”Vom reconstrui Notre-Dame. Ce a fost mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia nu este încă pe deplin câștigată”, a declarat președintele Macron.

The post Société Générale donează 10 milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame appeared first on Stiri Bancare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.