Sanatate

Solidaritatea Sanitară arată, într-un album, viața medicilor care luptă cu coronavirusul. Medici care își fac nevoile în pampers

”A sta îmbrăcat în acel costum te costă din două puncte de vedere. Primul este pur fizic: transpiri foarte mult, după ce l-ai pus pe tine nu-l mai poţi da jos, nu te poţi duce la toaletă. Altă componentă este legată de momentul în care ai de făcut manevre mai subtile, iar ochelarii se aburesc şi atunci efortul este mult mai mare. Noi, ca sistem de sănătate, suntem foarte înapoiaţi. Plătim pentru anii în care ne-am dezinteresat de politica de personal, nu mă refer numai la medici”, a declarat Florin Chirculescu, vicepreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Albumul se cheamă al  Străduinţei şi al Suferinţei. Conform unor declarații ale celor care sunt în prima linie în spitalele care tratează bonavi de coronavirus, lucrurile ”sunt mult mai complicate, suferințele unui om-medic fiind aproapiate de ale omului-bolnav”.

E greu de crezut că medici și asistente care stau câte șase ore în aceste costume de ”scafandri”  își fac nevoile în pampersi. Poți lucra astfel? Trebuie!

C. Zamfir, AMPress

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.