Actualitate

Sondaj IRES: Peste jumătate dintre români vor amânarea alegerilor locale din motive de coronavirus

Conform sondajului realizat de IRES, 53 la sută dintre respondenți vor amânarea alegerilor locale până când coronavirusul va fi eliminat complet. 76 la sută vor ca votul să aibă loc în mai multe zile.
Principalele rezultate ale studiului realizat de IRES împreună cu Asociația Centrul pentru Inovare Publică și Fundația Viață și Lumină, selectate de G4media.ro sunt:

66% dintre respondenți susțin eliminarea cu totul a semnăturilor de susținere pentru candidați
69% dintre cetățeni sunt de părere că vor fi avantajate partidele mari
76% dintre români susțin creșterea numărului de zile în care se poate vota, pentru a evita aglomerarea. Mai mult de jumătate (63%) dintre simpatizanții tuturor partidelor își doresc ca votarea să aibă loc pe durata mai multor zile. Simpatizanții PNL, USR-PLUS, UDRM și Pro-România în mai mare măsură doresc să fie luată această măsură pentru a asigura siguranța la vot și evitarea aglomerației.
50% dintre români ar fi de acord cu introducerea votului prin corespondență
Peste jumătate dintre români cred că alegerile ar trebui să aibă loc doar atunci când virusul va fi complet eliminat.

Primarii pot fi aleși, conform opiniilor exprimate, doar de câțiva votanți, iar vechii primari își vor aduce cu ușurință salariații primăriilor și rudele lor la vot. Fiecare primar își are reațeaua lui de propagandiști, de oameni apropiați din firme ajutate și așa mai departe.

Aurelia Apostol, AMPress

Powered by WPeMaticoLIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.