Social Media

Soțul meu mi-a dat o lecție prețioasă. La început nu l-am înțeles și m-am supărat

Cândva, soțul meu mi-a dat o lecție extrem de importantă. La început nu l-am înțeles și m-am supărat. Doar după ceva timp mi-am dat seama ca avea dreptate.

Ne-am căsătorit nefiind atât de tineri – el avea 42 de ani, iar eu 36. Ambii eram oameni realizați, oameni care aveau propria părere.

La început eram în euforie, iar apoi pe neobservate, fiind fascinată de noul statut și de amenajarea cuibului familiar, am început să fac greșeală după greșeală.

Am renunțat la aerobică și la cursurile de engleză în favoarea prăjiturilor cu zmeură și a curățării covoarelor. Îl sunam la serviciu să mă interesez de modele de robinete, călcam cearșafurile pe ambele părți, confecționam iepurași din fetru.

Am însușit arta decupajului și cum se face macrou conservat. Am slăbit, încercând să fiu o gospodină perfectă și am ajuns să fiu victima.

Îmi amintesc acea zi acum. Era o sâmbătă de noiembrie, ploua, iar în bucătărie ardea lumina de dimineață. El bea lapte și urmărea iritat cum tai brânza, carnea de vită și roșiile. A repetat de trei ori că nu vrea sandwich-uri, ci doar lapte. Iar eu vorbeam grăbită, spălând tocătorul. În cele din urma n-a mai putut suporta:

— Ascultă, nu trebuie să mă slujești, să-mi servești masa cu cinci feluri de bucate, să sterilizezi ceștile și toaleta. Noi nu suntem sclavi unul pentru celalalt si eu nu sunt întreaga ta viață, ci doar o parte din ea. Printr-o întâmplare norocoasă ne-am întâlnit, ne-am îndrăgostit și am găsit un numitor comun.

Un loc în care ne simțim bine împreună. Restul – sunt lucruri personale. Deci, nu încerca să crești în mine și nu pune interesele mele în fruntea listei. Nu trebuie sa fii mai bună sau mai rea, fii tu însuti. Cea pe care am iubit-o. Ușoară, plină de entuziasm și de viață. Iar tu acum te dizolvi în mine și pleci în umbră.

A pus paharul în chiuvetă și s-a dus la sală. Am rămas în mijlocul bucătăriei, încercând să înțeleg ceea ce mi-a spus.

Cu puțin efort mi-am înghițit lacrimile apărute, am aruncat aluatul de foietaj, am lăsat cratița într-o parte și am pus pernele decorative în valiză. Am făcut un duș, mi-am sunat profesoara de engleză și am deschis fișierul cu povestea neterminată.

De atunci, nu mai sunt gospodină, nici croitoreasă… Nu servesc, nu încerc sa fiu pe plac și nu dovedesc nimănui nimic. De atunci eu sunt doar eu.

The post Soțul meu mi-a dat o lecție prețioasă. La început nu l-am înțeles și m-am supărat appeared first on Fasingur.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.