Actualitate

Șpăgi ascunse în torpedouri și scrumiere. Mână în mână cu samsarii

Foto: 4tuning.ro

 

Mai mulți polițiști și inspectori RAR sunt anchetați pentru implicarea într-o vastă rețea de înmatriculare ilegală autoturismelor care funcționa în județele Sibiu, Vâlcea şi Mureş.

Trei angajați MAI aveau rol de intermediari în vânzarea mașinilor secondhand aduse de dealerii auto din străinătate, potrivit transparentnews.ro

Oficiali din rândul anchetatorilor au precizat că polițiștii de la Înmatriculări Auto se ocupau și de întocmirea dosarului de identificare, verificare și de inspecția tehnică și înmatricularea provizorie sau definitivă a mașinilor.

De asemenea, la Registrul Auto Român (RAR), cei opt inspectori cercetați efectuau inspecția tehnică periodică (ITP) a „clienților”, înainte de programarea din sistemul electronic. Mai grav este că unele mașini înmatriculate pe această filieră aveau probleme tehnice. În schimbul serviciilor, polițiștii și inspectorii RAR primeau sume de bani cuprinse între 200 de lei și 100 de euro, susțin oamenii legii care au adăugat că șpăgile se dădeau în torpedoul maşinii şi în scrumieră, pentru a nu fi observate uşor.

Doi ani de ilegalități

Ancheta demarată încă din anul 2017, la sesizarea ofițerilor DGA, de procurorii de la Parchetele Vâlcea, Sibiu și Mureș, a culminat, ieri, cu efectuarea a 47 de percheziții. Pe lângă cele trei județe, ofițerii DGA și jandarmii au ridicat acte și de la sediul RAR din Bucureşti, în trei dosare care vizează fapte de corupţie.

Oficialii DGA au preczat că angjații MAI, reprezentanţi RAR şi intermediarii sunt bănuiţi că înmatriculau maşini cu probleme tehnice, peste rând sau falsificând acte. Între cele trei dosare penale există conexiuni deoarece intermediarii din cele trei județe țineau legătura între ei și își trimiteau „clienții” de la unii la alții. La Sibiu, ofiţerii DGA, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi.

Este vorba despre 8 funcţionari, 7 din Sibiu şi unul din Vâlcea, 3 angajaţi MAI, acuzați de luare de mită şi trafic de influenţă şi 9 persoane fizice fără calitate specială, intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituţiei publice. La Vâlcea, au avut loc 24 de percheziţii, dintre care 12 la o instituţie publică, 11 la locuinţe ale unor persoane fizice şi una la sediul unei societăţi comerciale.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.