Actualitate

Specialist al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj: În două săptâmâni ajungem la 2000 cazuri pe zi și va fi carantină totală

2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală, ca în martie și aprilie, în mai puțin de două saptămâni, este avertismentul unui specialist, Răzvan Cherecheș,  din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

„În mai puţin de două săptămâni ajungem la 2.000 de cazuri pe zi şi ne îndreptăm cu paşi mari spre un lockdown ca în martie şi aprilie”, susține Radu Cherecheş, directorul departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Specialistul în sănătate publică a precizat și faptul că acele criterii de carantinare a localităților sunt neclare, în ciuda existenței legii care permite aplicarea lor și consideră că măsura trebuia luată mult mai devreme, pentru a preveni explozia de cazuri noi de coronavirus, după valurile de relaxare a măsurilor.

„Sunt 8 criterii pentru carantinare, dar e foarte neclar dacă se utilizează două, patru sau toate dintre ele când autorităţile iau decizia de închidere a unei localităţi”, a explicat acesta la Europa FM.

Mai mult pe a1.ro

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.