Dezvaluiri

SPIONAJ: Pegasus, programul de spionaj folosit pentru a urmări politicieni, activiști și jurnaliști din mai multe țări.

Pegasus este cel mai nou software produs ce compania israeliană NSo. Spyware-ul a fost vândut deja mai multor guverne din întreaga lume, fiind, mai degrabă, un virus ce poate infecta tolefoanele pentru a obține date dintre cele mai importante.

Pegasus este cel mai nou și performant program de extragere a datelor, fără ca proprietarul telefonului mobil setat ca țintă să știe. Odată virusul instalat, acesta poate înregistra convorbiri, porni microfonul și camera, copia date din calendar și agenda telefonică, cât și mesaje, date GPS și convorbiri de pe WhatsApp, Telegram sau Signal.

Potrivit The Guardian, mai multe anchete au depistat faptul că soft-ul a fost deja folosit în țări precum Ungaria și Arabia Saudită, cu scopul de a-i supraveghea pe jurnaliști, pe activiști și disidenți. Pegasus este, astfel cel mai bine dezvoltat spyware produs de o companie privată.

Ce este Pegasus și cum îți pot fi furate toate datele dacă îl ai în telefon

Periculos pentru cei ce au ceva de ascuns, Pegasus poate filma utilizatorul telefonului mobil, înregistra atunci când vorbește cu cineva, fără ca acesta să știe. Îi poate copia toate conversațiile, fie de pe alte aplicații, ori direct din mesageria telefonului, poate chiar să afle locația exactă, să extragă fotografii și filmulețe din galerie, totul fără știința proprietarului dispozitivului mobil.

Pegasus poate infecta într-un timp foarte scurt miliarde de telefoane care folosesc sistemele de operare iOS sau Android. O primă versiune a Pegasus a fost descoperită în anul 2016. Atunci, utilizatorii erau făcuți să acceseze un link fals ce introducea virusul în dispozitiv. Pegasus mai poate fi instalat și prin unele aplicații, de exemplu, un simplu apel prin intermediul WhatsApp, fără ca măcar apelatul să răspundă. O altă metodă este un transmițător wireless, sau manual, dacă un agent poate pune mâna pe telefonul celui pe care dorește să îl spioneze.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.