Actualitate

Spionul implantat de CIA în coasta lui Putin a fost confirmat. Cine l-a ajutat să „dispară” fără urmă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că spionul implantat de CIA în Administraţia Prezidenţială Rusă a fost Oleg Smolenkov.

Spionul a fost extras în anul 2017 de teama de a nu fi divulgat de Donald Trump, potrivit transparentnews.ro

Contactat, Dmitri Peskov a recunoscut faptul că Oleg Smolenkov a lucrat în Direcţia de Externe a Administraţiei Prezidenţiale Ruse până la dispariţia sa în 2017.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Smolenkov a fost de fapt demis acum câţiva ani în cadrul unei „reorganizări interne“.

Peksov exlude ipoteza că Smolenkov ar fi fost un agent foarte important, pentru că atribuţiile sale nu îl recomandau spre aşa ceva, iar toată această poveste tine mai mult de „literatură de consum“.

Totodată, Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus marţi că nu a auzit niciodată de Smolenkov.

„Nu am auzit niciodată de acest bărbat, nu l-am întâlnit niciodată şi niciodată nu nu i-am monitorizat cariera sau mişcările“, a spus Lavrov.

Oleg Smolenkov şi familia sa au dispărut subit în iunie 2017, în timpul unui concediu în Muntenegru.

În septembrie 2017, la două luni de la dispariţia soţilor Smolenkov în Muntenegru, poliţia rusă a fost deschis un dosar penal pentru „omor“.

Potrivit CNN, această persoană lucra pentru americani de mai multe decenii, avea acces direct la Putin şi a furnizat imagini cu documente fotografiate pe ascuns în biroul preşedintelui rus.

Agentul extras era, sursa cea mai preţioasă a CIA în Rusia, iar plecarea acesteia din ţară a împiedicat serviciile americane de informaţii să cunoască activităţile Kremlinului în timpul alegerilor de la jumătatea mandatului din Statele Unite, în 2018, şi în timpul pregătirii alegerilor prezidenţiale din 2020.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.