Actualitate

Stare de alertă în Israel! Netanyahu a fost evacuat imediat

Stare de alertă în Israel. O avertizare cu privire la un atac cu rachete a avut loc, marţi seară, în zona Ashdod, din sudul Israelului. Premierul Benjamin Netanyahu se afla la o întâlnire electorală.

Benjamin Netanyahu a afirmat, marţi, la conferinţa de presă de la Ramat Gan, din apropiere de Tel Aviv, că în cazul în care va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie o să anexeze o parte strategică din Cisiordania, potrivit transparentnews.ro

Canalul public israelian Kan 11 a difuzat imagini în care membri ai serviciului de securitate al lui Benjamin Netanyahu se apropie de el în timp ce vorbea de la tribună.

Unul dintre ei i-a şoptit la ureche, după care prim-ministrul a făcut cu mâna un gest de rămas bun şi a părăsit clădirea.

Într-un scurt comunicat, armata israeliană a informat că două rachete trase dinspre enclava palestiniană au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome.

Armata a precizat că sirenele au sunat în apropiere de Ashkelon şi la Ashdod, fără să ofere mai multe detalii.

Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puţin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie.

 

„Îmi anunţ intenţia de a aplica, într-un viitor guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi a părţii de nord a Mării Moarte”, a declarat prim-ministrul

Şeful Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a afirmat că miniștrii arabi de externe au condamnat planul premierului israelian Benjamin Netanyahu de a anexa părți din Cisiordania ocupată.

„Planul lui Netanyahu va submina orice șansă de progres în procesul de pace israeliano-palestinian”, a declarat Ahmed Aboul Gheit.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.