Actualitate

Stare de alertă în Israel! Netanyahu a fost evacuat imediat

buburuza.ro

Stare de alertă în Israel. O avertizare cu privire la un atac cu rachete a avut loc, marţi seară, în zona Ashdod, din sudul Israelului. Premierul Benjamin Netanyahu se afla la o întâlnire electorală.

Benjamin Netanyahu a afirmat, marţi, la conferinţa de presă de la Ramat Gan, din apropiere de Tel Aviv, că în cazul în care va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie o să anexeze o parte strategică din Cisiordania, potrivit transparentnews.ro

Canalul public israelian Kan 11 a difuzat imagini în care membri ai serviciului de securitate al lui Benjamin Netanyahu se apropie de el în timp ce vorbea de la tribună.

Unul dintre ei i-a şoptit la ureche, după care prim-ministrul a făcut cu mâna un gest de rămas bun şi a părăsit clădirea.

Într-un scurt comunicat, armata israeliană a informat că două rachete trase dinspre enclava palestiniană au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome.

Armata a precizat că sirenele au sunat în apropiere de Ashkelon şi la Ashdod, fără să ofere mai multe detalii.

Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puţin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie.

 

„Îmi anunţ intenţia de a aplica, într-un viitor guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi a părţii de nord a Mării Moarte”, a declarat prim-ministrul

Şeful Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a afirmat că miniștrii arabi de externe au condamnat planul premierului israelian Benjamin Netanyahu de a anexa părți din Cisiordania ocupată.

„Planul lui Netanyahu va submina orice șansă de progres în procesul de pace israeliano-palestinian”, a declarat Ahmed Aboul Gheit.

Lucian Ionescu

 

pni.ro%20

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.