Actualitate

Starea de Alerta: Actualul Guvern poate şi va prelungi starea de alertă, însă nu va putea introduce noi restricţii.

Actualul Guvern poate şi vă prelungi starea de alertă, însă nu vă putea introduce noi restricţii, a declarat ministrul interimar de Interne, Lucian Bode. Potrivit lui Bode, ne ducem spre 20.000 de cazuri noi zilnice şi se ia în calcul transferul bolnavilor în străînătate.

”Am încheiat o discuţie cu ministrul Sănătăţii, cu prim-ministrul şi cu doctorul Raed Arafat. Noi în acest moment suntem Guvern interimar. Noi putem prelungi starea de alertă şi suntem obligaţi să prelungim starea de alertă ţînând cont de numărul de infectaţi şi incidenţa din România, din această perioadă, putem să prelungim starea de alertă, dar atenţie, nu putem introduce măsuri noi.

Dacă, Doamne fereşte, vom avea nevoie să introducem măsuri noi, nu putem pentru că este clar un guvern căzut prin moţiune. Un guvern interimar nu poate introduce politici noi, nici măcar prin hotărâri de guvern”, a declarat marţi seara Lucian Bode, citat de Ziare.com, la Digi24.

Întrebat care sunt riscurile în această situaţie, Bode a răspuns:

”Riscurile sunt următoarele: Avem 15.000 de infectaţi şi ne ducem spre 20.000 de persoane infectate la 24 de ore. Avem AȚI pline, aproape 1.500 de persoane la AȚI, aproape 1.600 de persoane sunt în aşteptare, în acest moment în UPU.

Dimineaţă erau 51 care aşteptau un loc la AȚI. Acuma seara am trimis şase pacienţi din Bucureşti, cu o aeronavă, la Târgu Mureş. Căutăm soluţii în Bucureşti, Mureş, Iaşi, Cluj. Luăm în calcul transferul bolnavilor în străînătate, dar trebuie să fie o excepţie şi am discutat cu domnul Cseke să facem acest lucru pentru judeţele din zona de nord, limitrofe cu Ungaria”, a declarat Bode.

Ministrul a mai susţinut că au fost emise unele ordine pentru protejarea bolnavilor.

”Am emis acel ordin comun, Ordin al Comandantului Acţiunii, vizat de Ministerul Sănătăţii, pentru reducerea activităţii la cronici, tocmai pentru a avea locuri în spitale, pentru a elibera în plus resursa umană şi pentru a proteja bolnavii care nu necesită spitalizare. Astăzi am luat două hotărâri în CNSU.

O dată, am achiziţionat medicamente necesare pentru bolnavii de Covid solicitând asistenţă internaţională şi în această seară am hotărât majorarea stocurilor de urgenţă medicală introduse de strictă necesitate şi achiziţionarea de 500 de concentratoare de oxigen.

Am finalizat ordinul de ministru comun, MAI şi MS, pe care o să îl publicăm mâine dimineaţă în Monitorul Oficial, unde introducem acele excepţii la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise în localităţile unde avem peste 6 la mie incidenţa la o mie de locuitori”, a declarat Bode.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.