Social Media

Statiunea din Romania care face furori printre turisti: „E mai frumos ca-n Croatia”

Desi multi ani a fost pereceputa drept o statiune pentru pensionari, Sovata este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta. Multi turisti care ajung acolo pentru prima data raman placut impresionati si declara, fara nicio retinere, ca in Sovata… „E mai frumos ca-n Croatia”!

Recunoscuta la nivel european inca din 1850, Sovata este o statiune pentru orice sezon. Lacurile cu ape clorurate si sodice – cat si namolul din ele – au proprietati terapeutice pentru o multitudine de afectiuni, in speciale pentru cele ginecologice.

Inconjurata de dealuri impadurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi si stejari, cat si de Muntele de Sare, statiunea ofera posibilitati excelente si pentru odihna si relaxare. Clima este subalpina, cu veri racoroase si ierni blande. Punctele de atractie ale locului sunt lacurile helioterme, renumite pentru efectul lor terapeutic.

Deasupra apei sarate, exista un strat de apa proaspata provenita din precipitatii. Acesta nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic. Astfel, temperatura apei din lacuri variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata. In Sovata, exista in total sase lacuri sarate, doua cu apa dulce si un alt lac sarat transformat in mlastina.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.