Social Media

Știința a dovedit faptul că fetele ce erau cicălite de mamele sale, cresc femei de succes!

Dragi mămici, ce aveți fiice dulci și frumoase, avem vești bune pentru dvs! În ultimele zile, cu siguranță v-ați îngrijorat dacă odrasla dvs a asimilat informația și observațiile primite.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Essex, s-a constatat că fiicele ale căror mame le certau în mod constant în timpul adolescenței, au avut mai multe șanse de a avea succes decât cele cu mame mai blânde.

Senzația când ești sigură că mama te urmărește cu privirea…Rememorările, argumentele, discuțiile și hărțuirea, de care ați avut parte. Ați avut nevoie să îndurați observații sarcastice și comentarii. Da! S-a dovedit că toate au meritat efortul.

La cercetări, ce au durat timp de 6 ani, au participat peste 15000 mii de fete, cu vârsta de 13 și 14 ani. Specialiștii au ajuns la concluzia că adolescentele cu un părinte (de obicei mama) ce urmărea cu insistență ocupațiile, viața școlară și responsabilitățile copiilor săi, aveau mult mai multe șanse de a-și face studiile la un colegiu prestigios și de a obține un post de muncă foarte bine plătit.

La fel, în acest caz, se micșorează considerabil riscul unei sarcini în vârsta adolescenței. Această atitudine nu vine neapărat în forma negativă ce presupune certuri constante, dar are mai mult de-a face cu așteptările și planurile părintelui. Surprinzător, dar în timpul studiului s-a dovedit faptul că copiii ascultă chiar și atunci când cei maturi sunt siguri de faptul că nu aud nimic.

Conducătorul cercetărilor, Ericka G. Rascon-Ramirez, susține că indiferent de orice, părinții influențează deciziile luate de copii săi: ”Deseori, am reușit să facem ceea ce credeam că este mai convenabil pentru noi, chiar și atunci când decizia era împotriva voinței părinților noștri. Dar oricât de mult am încercat să evităm recomandările părinților, este posibil ca ei să fi influențat într-o manieră foarte subtilă alegerile pe care le consideram personale. ”

Se pare că subconștient, unele ”standarde” a părinților se înrădăcinează în mintea copiilor lor. Într-un fel, reacția de respingere și alte reacții adolescente tipice pe care le primim, acționează ca o mască. Nu întotdeauna copiilor le place să audă doleanțele părinților, dar acestea funcționează!

Cercetătorii au constatat că unii pași decisivi au fost observați la fetele ce nu învățau cel mai bine, dar aveau mame foarte stricte sau sâcâitoare. Acest stil de educație poate reduce rata sarcinilor la vârsta adolescentă cu 4%, ceea ce este o rată destul de mare, în Marea Britanie și Statele Unite.

Atenția părinților asupra temelor precum sarcina, etica precară a muncii sau notele mici la școală, ajută copii să ia decizii într-un mod responsabil, de la o vârstă fragedă. Astfel, copiii sunt pregătiți pentru a sesiza și profita de oportunitățile pe termen lung. Să fii iritant sau o persoană de la care nu se cer sfaturi, totuși are avantajele sale.

În timp ce un părinte se poate simți ignorat, lipsit de respect sau arogant, totuși se pot găsi și beneficii în această situație. Cu siguranță, puteți auzi uneori vocea mamei voastre (sau a tatălui) care vă amintește ce să faceți sau ce să nu faceți. Nu se termină niciodată, nu-i așa?

Important e să evitați să spuneți fraze de genul: “Ți-am spus așa”. La fel, evitați să arătați bucurie față de greșelile copilului dvs. Încurajarea și folosirea ”observațiilor” sunt factori ce mai probabil vor conduce fiicele dvs spre o cale de succes.

Credeți că rezultatele acestui studiu sunt adevărate? Ce credeți despre faptul că un părinte ar trebui să fie mai strict cu propriul copil?

Așteptăm comentariile Dvs.

The post Știința a dovedit faptul că fetele ce erau cicălite de mamele sale, cresc femei de succes! appeared first on Fasingur.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.