Social Media

Strigator la cer: O femeie de 94 de ani din Iași nu poate fi înmormântată, pentru că singura ei rudă se află în carantină.

Strigator la cer: O pacientă de 94 de ani a decedat din cauza infectării cu virusul Covid. Singura rudă a acesteia nu o poate înmormânta fiind aflată în izolare, infectată de asemenea cu noul coronavirus.

Femeia în vârstă de 94 de ani, a decedat, luni, 4 octombrie. Bătrâna făcuse un atac de cord, iar vecinii au solicitat imediat o echipă de medici care a descoperit la spital că victima este și infectată cu SARS-CoV-2. Din păcate, bătrâna s-a stins la scurt timp după internare.

Femeia nu poate fi înmormântată, singura rudă a acesteia, nepotul ei, este carantinat la domiciuliu, fiind infectat cu Covid. Înmormântarea poate avea loc după perioada de carantinare a nepotului, când vă putea să o aprobe, deși actele necesare înhumării sunt pregătite de medici și personalul administrativ al spitalului.

,,Trebuie să aibă parte de cele creștinești. Ce puteam să facem? Asistentul social din UPU, șoferul din UPU, s-au mobilizat, au mers, au luat cerere, au luat documente, au mers la starea civilă și cu aportul medicilor din urgență am obținut certificatul de deces”, a precizat Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD.

Asistență socială, eforturi suplimentare, dat fiind faptul că nepotul nu se putea deplasa.

,,Nu am obținut acordul DSP-ului pentru derogarea nepotului. Am reușit să dăm de fiica acestuia. A venit la noi să ne ajute”, a explicat Savarache Adriana, asistent social UPU.

,,În situații foarte grave, în urgență, pe lângă medicmente, ventilație, tratamente, suport al funcțiilor vitale trebuie să facem și lucruri umane, lucruri care nu țîn de medicină, dar lucruri pe care oamenii pe care i-am îngrijit și le-ar dori”, a mai afirmat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.