Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

STUDIU: Ce s-a descoperit la persoanele vaccinate cu AstraZeneca la prima doză și Pfizer la rapel?!

Vaccinarea hibrid pentru Covid-19, mai întâi cu vaccinul AstraZeneca, iar apoi cu cel al Pfizer a mărit nivelul anticorpilor de şase ori în comparaţie cu vaccinarea cu două doze ale vaccinului AstraZeneca, conform unui studiu realizat în Coreea de Sud.

Acest studiul a implicat 499 lucrători medicali, 100 dintre ei au primit doze mixte, 200 care au luat două doze de vaccin realizat de Pfizer/BioNTech, iar restul au primit două doze de vaccin AstraZeneca, transmite News.ro, care citează Reuters.

Astfel că, toţi au prezentat anticorpi neutralizanţi, care împiedică pătrunderea virusului în celule şi replicarea acestuia, iar rezultatul programului mixt de vaccinuri a arătat cantităţi similare de anticorpi neutralizanţi găsiţi în grupul care a primit două doze de vaccin Pfizer.

Luna trecută,un studiu britanic, a arătat rezultate asemănătoare – o doză de vaccin AstraZeneca urmată de una de vaccin Pfizer a produs cele mai bune răspunsuri ale celulelor T şi un răspuns mai mare al anticorpilor faţă de Pfizer urmat de AstraZeneca.

Asa că, datele oferă sprijin suplimentar pentru decizia mai multor ţări de a oferi alternative la AstraZeneca pentru a doua doză, după ce vaccinul a fost asociat formării a unor cheaguri de sânge, în cazuri rare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.