Supele cremă sunt printre cele mai bogate mâncăruri în vitamine, datorită complexităţii de legume pe care le conţin. Sunt excelente în orice anotimp, se prepară foarte repede şi se servesc cel mai bine cu crutoane. Iată o reţetă de supă cremă de urzici cu crutoane excelentă şi nemaipomenit de gustoasă.
Este excelentă şi extrem de delicioasă, merită încercată cât mai curând.
Ingrediente
1 kg urzici
4 cepe medii
1 păstârnac, 1 ardei gras
1/2 ţelină
2 morcovi
1-2 cartofi
3 linguri de ulei de măsline
o lingură de unt
o cană de smântână vegetală
sare
piper
Mod de preparare
Se curăţă: morcovii, păstârnacul, ţelina, cartofii, 2 cepe şi se pun la fiert împreună cu sare şi o lingură de ulei de măsline. Când fierbe se adaugă şi ardeiul curăţat de seminţe.
Se lasă supa să se răcoreacă şi se strecoară (se păstrează atât supa clară, cât şi legumele). Se iau urzicile şi se spală sub un jet de apă rece. Se pun la fiert în apa deja clocotită şi se ţin aproximativ 20-25 de minute. Se scurg bine.
Se toacă mărunt cele 2 cepe rămase şi se călesc în ulei, la care se adaugă supa clară şi totul se dă în câteva clocote. Se pasează urzicile şi legumele fierte şi se subţiază cu supa caldă.
Se pune totul într-o oală potrivită, se adaugă untul şi smântâna vegetală, se sare şi piper după gust.
Supa cremă de urzici se serveşte caldă, cu smântână vegetală şi crutoane sau brânză topită pe pâine prăjită.
O super reteta, big like!