Actualitate

Superstiții pe 11 noiembrie, de Sfântul Mina! Se spune că este ocrotitorul păgubiților

Este o zi foarte importantă pentru creștinii ortodocși. Astăzi în prăznuiesc pe Sfântul Mina, cel despre care se spune că este ocrotitorul păgubiților. Astăzi se țin cont de o serie de tradiții și superstiții.

Sfântul Mina este de origine egipteană. Acesta s-a născut aproape de capitala faraonilor, adică Memphis. Acesta a trăit în perioada împăraților Maximlian și Dioclețian. Din păcate, a rămas orfan când era mic, pierzându-și părinții la o distanță de trei ani.

Fragmente din moaștele Sfântului Mina se află din 1874 în biserică Sfântul Mucenic Mina din București. De asemenea, credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului Mina și la Catedrala Mitropolitană din Iași.

O mare minune a fost făcută de Sfântul Mina în noapte de Paște din 1826. În timp ce creștinii se aflau la slujbă, turcii i-au invadat pentru a-i măcelări. Sfântul Mina a apărut pe cap, cu o sabie în mână, în chipul unui ofițer superior, astfel că ordinul de măcel a fost revocat. Creștinii au fost astfel salvați, dar ulterior și-au dat seama că un Sfânt i-a salvat.

Femeile merg la biserică și aprind lumânări, apoi le lipesc de sfeșnice, dar cu capătul pe care de obicei îl aprind. Potrivit tradiției, dacă fac aceste lucruri dușmanii își vor schimba gândurile.

Cei care nu pot ajunge astăzi la biserică trebuie să aprindă o lumânare acasă, în dreptul icoanei cu Sfântul Mina. De asemenea, trebuie să spună rugăciuni pentru infractori și dușmani, pentru ca Sfântul Mina să le lumineze mințile.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...





Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.