Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Social Media

Tânărul care a inventat OCHELARII PENTRU NEVĂZĂTORI e primul român din „Global Business Hall of Fame“

Cornel Amariei, fondatorul unui start-up care creează ochelari pentru nevăzători, a fost laureat la „Global Business Hall of Fame”. Cornel Amariei, fondatorul startup-ului românesc .lumen, ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători, este primul român laureat în celebrul „Global Business Hall of Fame”.„Global Business Hall of Fame” a fost fondat în 1975 și a premiat personalități precum Levi Strauss, inventatorul jeans-ilor sau Estee Lauder, fondatoarea companiei cu același nume din domeniul cosmeticii. 

Părinții și sora antreprenorului au dizabilități

Este pentru prima oară când un român ajunge pe această prestigioasă listă care însumează 247 de laureați până în prezent, de la fondatori sau CEO de companii de succes până la pionieri ai industriei ori editorialiști de marcă.  

În ediția din acest an a „Global Business Hall of Fame”, Cornel Amariei a fost nominalizat la categoria inovatorilor, alături de Melanie Perkins, fondatoarea cunoscutei companii Canva. În categoria Leaders au fost de asemenea laureate Divine Ndhlukula din Zimbawe și Alice Bentinck din Marea Britanie.

Cornel Amariei provine dintr-o familie în care ambii părinți au dizabilități locomotorii, iar sora sa, cerebrale. După ce a ocupat poziția de Head of Innovation la Continental Automotive Systems, a fondat în 2020 compania .lumen, un startup ce creează primii ochelari care să facă viața nevăzătorilor mai bună.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.