Sanatate

Tânărul din Dej care aștepta o inimă a murit. Sistemul medical românesc și birocrația au mai învins o dată…

O altă poveste tristă, care acum va face mare vâlvă, despre birocrația românească și despre viața unui om, a unui tânăr de 24 de ani, tatăl unui copil de șase ani, și care acum nu mai este. A murit. Pur și simplu.

Mădălin Mureșan din Dej, județul Cluj, a stat în ultimele luni mai mult prin spitale, decât acasă cu copilul și familia lui. Avea o gravă problemă la inimă, drept pentru care a fost pus pe o listă de așteptare în vederea unui viitor transplant. Familia nu a stat pe gânduri și a început tratative pentru operația din Germania sau Italia.

Mădălin a murit azi, sâmbătă, la trei zile după ce a împlinit 24 de ani. Povestea lui trebuie spusă de milioane de ori pentru ca cei care conduc țara asta să facă orice este omenește posibil să ajute astfel de cazuri, oameni, și cât mai repede.

Ultima postare de pe facebook
Era 3 iulie 2021, seara. Mădălin era pe patul unui spital, resemnat dar și încrezător. Poate mai avea o mică speranță, că poate, poate …

„E vineri seara când scriu aceste rânduri, cel mai probabil mulți dintre voi va pregătiti sa ieșiți la o cina sau în club. Eu stau pe patul de spital de 3 săptămâni cu nu mai mult de 6 perfuzii, efectiv îmi vine înapoi gustul de medicamente. După cum știți și mai mulți dintre voi sufăr de o boala incurabila la inima, singura soluție fiind un transplant pe viitor însă situația actuala necesita o inima artificial pentru a ma tine în viata pana la transplant”, scria Cătălin.

Spera la o operație în Germania, unde costul unei operații era de 150.000 de euro. Mai era o posibilitate în Italia, unde așteptarea nu ar fi fost la fel de lungă.

În ziua respectivă, tânărul din Dej a fost resuscitat de două ori.
„Revenind la situația de azi, am „murit” de 2 ori după o agonie de 30 de minute în care pulsul meu a ajuns la culmi înalte 250 bpm. Norocul meu a fost ca doctorii au acționat cum trebuie și m-au readus printre noi, cei vii.

Știți cum e? în ultimele clipe când ți se închid ochii și ești conștient ca sunt ultimele tale clipe va spun eu, dezastru, dupa care a venit starea de acceptare că ma sting dar gândul meu a fost in permanenta la copilul meu, David de 6 anișori care în toamna începe școala. Îl iubesc, îmi iubesc iubita și viitoarea soție dacă mai ajuns în acele zile, îmi iubesc mama, îmi iubesc toată familia de la mic la mare și nu vreau sa plec prea devreme ci mi as dori sa mi vad copilul mare”, a mai scris Mădălin.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.