Actualitate

‘Târgul căciulilor’ de la Blaj

Sute de comercianţi şi mii de vizitatori sunt aşteptaţi vineri la „Târgul căciulilor” de la Blaj, organizat, de secole, de sărbătoarea Sfântului Nicolae.

„Aproximativ 200 de comercianţi şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a ‘Târgului căciulilor’ de la Blaj. Toate cele 360 de locuri amenajate pe Bulevardul Republicii şi pe străzile adiacente au fost deja rezervate. Suprafaţa unui loc de comercializare a mărfii este de 3×3 metri, mulţi comercianţi plătind deja pentru mai multe locuri. Taxa pentru închirierea spaţiului este de 150 lei/eveniment, pentru spaţiile ocupate cu corturi în suprafaţă de 9 metri pătraţi, şi 15 lei/metru liniar/eveniment, pentru spaţiile ocupate cu o dimensiune mai mică de 9 metri pătraţi”, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Blaj, Nicu Goga.

Şi în acest an sunt aşteptaţi tradiţionalii „căciulari”, denumirea populară a comercianţilor de articole din blană, care vor putea fi găsiţi în zona centrală a târgului. Alături de aceştia se vor afla comercianţi cu o gamă variată de mărfuri – haine, jucării, încălţăminte, produse cosmetice, veselă, obiecte de feronerie, ornamente de Crăciun şi multe altele.

Tarabele comercianţilor vor împânzi Bulevardul Republicii şi străzile adiacente, iar circulaţia rutieră va fi restricţionată în zonă începând de joi, de la ora 15,00, până vineri seara, la ora 21,00.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Pe vremuri, de la „Târgul Căciulilor” de la Blaj oamenii cumpărau aproape tot ce aveau nevoie pentru sărbătorile de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea, oarecum, preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului.

În prezent, târgul oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.