Actualitate

Tembelii din parlament aduc razboiul in Romania. Pe noi, votantii lor nu ne-a intrebat nimeni nimic… Diana Sosoaca a votat împotriva tratatului militar cu Ucraina.

Tembelii din parlament aduc razboiul in Romania. Pe noi, votantii lor nu ne-a intrebat nimeni nimic. În condițiile tensiunilor din regiune, tratatul tehnico-militar dintre România și Ucraina votat anul trecut de Parlament revine în actualitate, iar Diana Șoșoacă arată de ce este periculoasă această lege. De referendum in acest sens a auzit careva?!

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a criticat la scenă deschisă, încă dinainte de a fi votată, Legea nr.199/2021 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la Bucureşti la 5 septembrie 2020.

În discursul ținut la dezbaterea proiectului, senatoarea a avertizat cu privire la consecințele nefaste ale acestui tratat, iar acum previziunile ei își dovedesc pertinența. Astfel, pe 22 iunie 2021, senatoarea neafiliată Diana Iovanovici-Șoșoacă arăta că “aparent avem de-a face cu o înţelegere inofensivă între două state vecine. În realitate, acest acord care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu ştiu ce ne-a apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

Șoșoacă atrăgea atunci atenția că România, care este stat NATO, nu are vreun motiv să încheie un acord de “no combat” cu Ucraina pentru că una dintre condiţiile pe care a trebuit să le îndeplinească la intrarea în NATO a fost să aibă tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina există un tratat de bună vecinătate.

Care este pericolul ascuns în Tratatul cu Ucraina
”Noul acord pe care îl discutăm acum are un alt sens. Ucraina nu ne poate garanta nicio susţinere în cazul în care România ar fi atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident. În schimb, noi garantăm Ucrainei susţinerea militară a României în situaţia în care acest stat ar fi atacat”, a spus Șoșoacă.

Șoșoacă a arătat atunci că prin acest tratat România este ”carne de tun”:
”Nici nu vreau să îmi închipui ce s-ar întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligaţi să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici, cred că ne spulberă de pe faţa pământului. Consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situaţia geopolitică la acest moment.”, a cerut atunci senatoarea Șoșoacă respingerea tratatului tehnico-militar.

Cum au votat PSD, PNL, USR și UDMR
Toate partidele din Parlament, cu excepția AUR, au votat tratatul tehnico-militar cu Ucraina, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat.

La votul împotriva tratatului s-a remarcat Diana Șoșoacă la Senat, iar la Cameră au votat împotrivă, spre deosebire de partidele din care făceau parte, deputatul PSD Daniel Ghiță și deputatul PNL Daniel Gheorghe.

AUR a votat împotrivă și la Cameră și la Senat. În rest, au mai fost doar câteva abțineri, iar votul a fost covârșitor în favoarea tratatului criticat de Șoșoacă.

Astfel, proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu voturi

– pentru 265,
– contra 30,
– abțineri 5 (toate de la PSD).

La Senat, au fost voturi

– pentru 116,
– contra 13,
– o singură abţinere, tot de la PSD.

Astfel, după promulgarea de către Klaus Iohannis, Acordul între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar a devenit Legea nr.199/16.07.2021 publicatã în M.O. nr.712/19.07.2021.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.