Actualitate

The Hill: Sanctiunile si restrictiile impuse Rusiei se intorc cu efect de bumerang impotriva SUA si UE. Rusia este si va fi cea castigatoare in final, dar cel mai mult sufera si vor suferi tarile sarace…

Statele Unite și partenerii săi de peste mări au ajuns într-o fundătură din cauza sancțiunilor anti-ruse. Restricțiile împotriva Rusiei s-au dovedit a fi o „sabie cu două tăișuri” pentru țările occidentale, relatează publicatia The Hill.

The Hill: Occidentul este prins in capcana din cauza sancțiunilor impuse Rusiei

Sancțiunile și conflictul din Ucraina au dus la creșterea prețurilor la materiile prime și la energie la nivel mondial, ajutând Rusia să-și sporească veniturile din petrol și gaze, în ciuda scăderii exporturilor.

Același lucru este valabil și pentru cursul de schimb al rublei ruse, care a crescut în încercările de a strânge Rusia din sistemul financiar global. Ca o comparație, este dată moneda Japoniei, care, dimpotrivă, a pierdut puternic teren, atingând cele mai scăzute valori în ultimele două decenii.

Acum companiile occidentale resimt impactul negativ al sancțiunilor, care pierd semnificativ profituri din cauza perturbării rutelor logistice și a inflației în creștere.

Iar cel mai rău lucru în această situație, potrivit autorilor, sunt țările sărace, pentru care consecințele economice ale sancțiunilor antirusești sunt foarte dificile.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.