Actualitate

Titlul de ‘cetăţean de onoare’ rabinului Menachem Hacohen

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, luni, propunerea Guvernului de acordare a titlului de ‘cetăţenie de onoare’ rabinului Menachem Hacohen, cetăţean israelian, pentru merite deosebite.

Raportul favorabil a fost votat în unanimitate şi urmează să fie înaintat plenului reunit al Parlamentului.

Guvernul a transmis conducerii Parlamentului Memorandumul cu tema: „Transmiterea către Parlamentul României a propunerii de acordare a cetăţeniei române cu titlul de ‘cetăţenie de onoare’, pentru servicii deosebite aduse ţării şi naţiunii române, domnului Menachem Hacohen, cetăţean israelian”, acesta fiind transmis miercuri comisiilor juridice.

Conform documentului, în anul 1997, Menachem Hacohen a fost ales Mare Rabin al comunităţilor evreieşti din România, funcţie pe care a îndeplinit-o până în anul 2011. În această calitate, s-a implicat activ în promovarea culturii şi memoriei evreieşti din România şi în dezvoltarea bunelor relaţii dintre statul român şi comunitatea evreiască, între diferitele culte religioase, precum şi între statul român şi statul Israel şi a avut o contribuţie majoră la păstrarea memoriei Holocaustului.

Totodată, Menachem Hacohen a fost membru în Colegiul de onoare al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi, pentru meritele sale deosebite, a fost decorat de preşedinţii României.

Cetăţenia română cu titlu de „cetăţenie de onoare” se poate acorda unor străini pentru servicii deosebite aduse ţării şi naţiunii române, la propunerea Guvernului, fără nicio altă formalitate, de către Parlamentul României, potrivit Legii cetăţeniei române

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMaticoLIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.