Sfaturi Utile

Top cele mai bune trei soiuri de poame romanesti: Cei mai buni si apreciati struguri pentru un vin românesc de inalta calitate.

Dacă vrei să obții un vin românesc de calitate, trebuie să știi ce struguri să folosești. Iată care sunt cele mai bune soiuri. Iată care sunt trei dintre cele mai apreciate tipuri de struguri care dau vinuri româneşti de calitate:

Fetească Neagră
Cultivat în special în partea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei, soiul Feteasca Neagră produce tipuri de vinuri cu o concentraţie ridicată de alcool, potrivit gradinavesela.ro. Din această varietate se produc atât vinuri roşii, cât şi roze. Tonurile care definesc vinurile de Feteasca Neagră includ note fructate de prune, mere sau vişine negre, nuanţe de piper, vanilie, scorţişoară şi ienibahar.

Tămâioasă Românească
Este unul dintre numele după care trebuie să te uiţi dacă doreşti un vin dulce, de soi românesc. Cu o vechime de peste 2000 ani, acest tip de struguri se cultivă în toate regiunile ţării, însă cele mai bune vinuri de tămâioasa se obţin la podgoriile Dealu Mare, Drăgăşani şi în zona Moldovei. Este unul dintre soiurile româneşti cu cel mai ridicat nivel de zahăr, ce poate ajunge până la 300g/l, în anii cu toamne lungi, şi produce vinuri aromate, cu conţinut ridicat de alcool.

Grasă de Cotnari
Grasa de Cotnari este o varietate dulce, a cărei concentraţie de zahăr concurează uşor nivelul Tămâioasei Româneşti. Bobul este oval, cu pielita subţire, culoare galben-vierzui, iar vinurile seci obţinute te întâmpină cu note de caisă, piersica şi mere, în timp ce variantele dulci te duc cu gândul la miez de nucă verde, miere de albine, migdale şi stafide.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.