Actualitate

Topul celor mai corupte ţări UE

România ocupă locul al patrulea în topul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană, un clasament care poate fi schimbat în viitor, susţine USR, într-un mesaj transmis de Ziua internaţională anticorupţie, amintind că acest partid a iniţiat „cea mai de succes” iniţiativă din ultimii 30 de ani – „Fără Penali în funcţii publice”.

„Astăzi este Ziua internaţională anticorupţie. Ţara noastră ocupă locul 4 în topul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană. Un clasament care poate fi schimbat în viitor. USR a făcut primul pas către schimbare în anul 2018, când, alături de societatea civilă, a iniţiat cea mai de succes iniţiativă din ultimii 30 de ani: Fără Penali în funcţii publice. #FaraPenali a strâns 1 milion de semnături de la românii din toate colţurile lumii. În prezent, iniţiativa este blocată la Comisia juridică de la Camera Deputaţilor, majoritatea parlamentară PSD refuză să o voteze pentru a-şi urma cursul legislativ cu dezbateri şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a scris USR, pe Facebook.

Potrivit USR, corupţia stă la baza problemelor pe care România le are în cele mai importante domenii: sănătate, educaţie şi dezvoltarea infrastructurii. „Pentru USR, organizarea referendumului ‘Fără Penali în funcţii publice’ şi modificarea Constituţiei vor fi prioritatea 0 până la îndeplinirea obiectivului”, se evidenţiază în mesaj.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.