Retete Culinare

Tort din blaturi de pandișpan cu cremă de smântână și banane — un deliciu, al cărui gust nu poate fi descris prin cuvinte!

Tortul din blaturi de pandișpan cu cremă de smântână și banane este fin și delicios. Se prepară ușor și rapid! Răsfățați-i pe cei dragi cu deserturi gustoase, de casă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-5 ouă;

-200 g de zahăr;

-160 g + ½ lingură de făină;

-o lingură de pudră de cacao.

Pentru cremă:

-800 g de smântână fermentată 20%;

-125 g de zahăr pudră;

-un plic de zahăr vanilat;

-2 banane.

Pentru prepararea tortului am folosit o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm și pereții detașabili.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: folosind mixerul, bateți ouăle cu zahărul până veți obține o compoziție pufoasă, albicioasă și voluminoasă. Acest proces durează aproximativ 5-7 minute.

2.Adăugați făina cernută (160 g) și amestecați cu spatula până la omogenizare, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

3.Transferați 1/3 din aluatul obținut în tavă, tapetându-i în prealabil fundul cu hârtie de copt și ungându-i pereții cu puțin ulei. Răspândiți-l uniform (la sfârșit puteți să rotiți tava de câteva ori).

4.Coaceți blatul timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C, așezând tava pe raftul mijlociu (programul sus-jos). Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. El va reprezenta baza tortului.

5.Divizați aluatul rămas în 2 părți egale. Adăugați ½ lingură de făină într-una dintre ele și pudra de cacao în cealaltă. Amestecați până la omogenizare, realizând aceleași mișcări grijulii (ca la pasul 2).

6.Transferați cele 2 aluaturi obținute în 2 poșuri diferite (de unică folosință), decupându-le în prealabil vârfurile (acestea trebuie să fie egale).

7.Modelați „biscuiți” rotunzi din aluatul alb și aluatul de ciocolată, așezându-i pe tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Lăsați spații de 2 cm între ei.

8.Coaceți „biscuiții” timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

9.Pregătiți crema: puneți în prealabil 800 g de smântână fermentată 20% într-o strecurătoare tapetată cu strat dublu de tifon. Apoi legați marginile tifonului și atârnați „bocceluța” rezultată, punând un vas sub ea. Astfel tot zerul se va scurge și smântâna va deveni mai densă.

Dacă nu aveți unde atârna „bocceluța”, lăsați-o în strecurătoare și puneți o greutate peste ea.

10.Bateți smântâna, zahărul pudră și zahărul vanilat cu mixerul până veți obține o cremă pufoasă și omogenă.

11.Asamblați tortul: așezați blatul pe un platou și delimitați-l cu un inel reglabil. Ungeți-l cu un strat generos de cremă.

12.Așezați un strat de banane tăiate în cerculețe pe stratul de cremă. Ungeți-l cu o lingură de cremă.

13.Acoperiți stratul de banane cu un strat de „biscuiți” de ciocolată. Ungeți-l cu cremă.

14.Următorul strat va fi format din „biscuiți” albi. Ungeți-l cu cremă.

15.Continuați să alternați straturile de „biscuiți” până îi veți folosi pe toți.

16.Ungeți suprafața tortului cu crema rămasă. Decorați-o cu „biscuiții” rămași.

17.Dați tortul la frigider pentru 60 minute, ca să se pătrundă.

18.Îndepărtați inelul din jurul lui. Porționați-l și serviți-l.

Tortul este moale, fin și gustos. Se pătrunde repede cu crema de smântână. Se prepară din ingrediente disponibile. Trebuie neapărat să-l încercați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Tort din blaturi de pandișpan cu cremă de smântână și banane — un deliciu, al cărui gust nu poate fi descris prin cuvinte! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.