Actualitate

Toţi locuitorii unui oraş rusesc cer azil în Canada. Motivul este îngrozitor

Locuitorii din oraşul Kiselyovsk Rusia vor să renunţe la locuimţele lor şi să se refugieze în Canada şi cer azil premierului canadian, Justin Trudeau.

Motivul pentru care oamenii au luat această decizie radicală din cauza poluării, care adesea a luat forma unei zăpezi gri-negre, cauzată de către exploatarea minieră de suprafaţă a cărbunelui, potrivit transparentnews.ro

Oamenii se ştiinţă au analizat situaţia şi consideră că 80% dintre rezidenţi locuiesc în apropierea zonei de exploatare a cărbunelui şi, în consecinţă, rezerva de apă şi atmosfera sunt extrem de contaminate. În această comunitate cazurile de cancer şi tuberculoză sunt comune, iar speranţa de viaţă a scăzut simţitor.

„Am ales Canada deoarece climatul din acea regiune este asemănător cu cel din regiunea noastră”, explică unul dintre liderii comunităţii.

Speranţa locuitorilor ruşi s-ar putea spulbera deoarece autorităţile consideră că Federaţia Rusă are un teritoriu îndeajuns de mare pentru a permite relocare celor care fug de poluare pe teritoriul său. În doilea rând, autorităţile canadiene nu acceptă, în mod obişnuit, refugiaţii care îşi părăsesc casele din cauza condiţiilor de mediu.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.