sâmbătă 22 septembrie 2018 9:45 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Traian Băsescu transmite un nou mesaj dur | „Europa nu poate fi casa oricui. Europa este în primul rând casa europenilor, casa creştinilor”
Adpres Market
basescu31

Traian Băsescu transmite un nou mesaj dur | „Europa nu poate fi casa oricui. Europa este în primul rând casa europenilor, casa creştinilor”

AdpresFM - Radio Online Stations  

basescu3Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, referitor la atacurile teroriste de la Paris ca, prin acestea „s-a declansat un razboi impotriva Europei”.

”Nu vreau să-mi arog niciun merit al unor semnale care oricum s-au dus în vânt, dar trebuie să înţelegem că în Europa nu există obiectiv mai important decât siguranţa cetăţeanului european. Ce s-a întâmplat la Paris noaptea trecută este proba că demagogia nu ţine loc de siguranţă, de securitate. Toţi eram convinşi că integrarea unei culturi, a unei credinţe atât de diferite de creştinism este imposibilă. Şi e recunoscut la nivel de lideri europeni cu ani în urmă, inclusiv dna Merkel a recunoscut, că integrarea culturală a fost un eşec în Germania şi Europa. Valul de migranţi din acest an a găsit Europa nepregătită şi, mai ales, i-a prăbuşit sisteme de securitate a frontierelor. (…) Ce s-a întâmplat la Paris ne confirmă că Europa nu poate fi casa oricui. Europa este în primul rând casa europenilor, casa creştinilor. (…) Nu este suficient să-i apărăm pe români dacă ne apărăm frontierele României. La Paris au murit doi români. Asta înseamnă că pentru a apăra românii trebuie să apărăm Europa”, a afirmat fostul preşedinte al României, la o întâlnire a MP, relateaza stiripesurse.ro

El propune înfiinţarea unei agenţii europene pentru riscuri ca terorismul şi traficul de droguri şi de persoane.

”Avem soluţii. Totul este să luăm decizia politică. Cum a fost posibil ca într-un stat să se organizeze 6 atentate simultan fără ca structurile de securitate ale Franţei să sesizeze acest lucru? (…) Cred că Europa are nevoie să pună în primul rând, în prioritatea zero, siguranţa cetăţenilor europeni. (…) Se pot face lucruri extrem de eficiente. În primul rând, trebuie făcută o selecţie din milionul de migranţi islamişti care au intrat în Europa încălcând toate regulile. (…) Trebuie văzut cine poate şi cine nu poate să rămână în Europa. Avem avioane, avem nave, îi ducem înapoi de unde au venit. (…) Trebuie creată o agenţie europeană pentru riscuri asimetrice, în care să intre traficul de droguri, traficul de persoane, terorismul. Iar această agenţie trebuie să cumuleze informaţii de la toate serviciile de informaţii ale statelor membre ale UE. (…) Dacă fiecare ţară ar pune într-un coş informaţiile despre oameni suspecţi a se ocupa cu activităţi teroriste, vă asigur că ar fi analişti la agenţie care ar reuşi să vadă firul roşu al riscului şi să fie prevenite evenimente ca cel de la Paris. Dar atâta timp cât fiecare stocăm informaţia şi o ţinem numai pentru noi şi n-o împărtăşim celorlalte state, de bună seamă riscurile sunt majore”, a susţinut Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, şi flotele militare din Marea Mediterană trebuie să fie folosite, pentru a nu lăsa ambarcaţiunile cu migranţi să ajungă în Europa.

”Avem nişte flote extraordinare. (…). Şi noi nu putem opri bărcuţe la limita apelor teritoriale ale Siriei, ale Italiei, ale Libiei, ale Marocului? Totul este să avem decizia politică să ne utilizăm flotele militare pentru securitatea noastră. (…) Avem nişte flote gigantice în Mediterana, avem resurse s-o facem, dar nu luăm decizia politică”, a adăugat Băsescu.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com