Retete Culinare

„Trandafiri” din foietaj și parizer — un aperitiv simplu, cu aspect neobișnuit!

Într-o perioadă scurtă de timp puteți să coaceți un platou întreg de asemenea „trandafirași” originali. Ei reprezintă o gustare excelentă și, de asemenea, puteți să îi folosiți ca decor pentru multe feluri de mâncare.

INGREDIENTE:

-500 g de foietaj;

-400 g de parizer (puteți să-l înlocuiți cu salamuri afumate sau șuncă);

-3 linguri de ketchup/sos de roșii;

-un ou.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați parizerul în cerculețe foarte subțiri, după care tăiați-le în jumătăți.

2.Decongelați foaia de aluat (noi am folosit foietaj cu semințe) și tăiați-o în 3 părți egale (în direcție transversală).

3.Întindeți fiecare bucată de aluat pe masa presărată cu făină. Apoi tăiați-o în fâșii longitudinale, cu lățimea de 2 cm. Tăiați fâșiile în jumătăți.

4.Luați fiecare jumătate de fâșie de aluat și întindeți-o încă puțin cu sucitorul. Ungeți-o cu ketchup/sos de roșii cu ajutorul pensulei de silicon.

5.Așezați 4-5 bucățele de parizer pe fâșia de aluat, astfel încât ele să fie aliniate pe jumătate din ea și să-i depășească puțin una dintre margini. Cealaltă margine a fâșiei trebuie să rămână liberă.

6.Rulați fâșia de aluat sub formă de rulou, lipindu-i foarte bine „cusătura”.

7.Procedând similar, modelați toți „trandafirii”. Așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu ou bătut.

8.Coaceți „trandafirii” timp de 20 minute, până se vor rumeni ușor, în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

Acest aperitiv îi va impresiona pe toți: atât pe copii, cât și pe adulți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post „Trandafiri” din foietaj și parizer — un aperitiv simplu, cu aspect neobișnuit! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...









Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.