Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Transport gratuit pentru elevi: Veste bună pentru părinții care au școlari în clasele primare, pentru că vor avea o grijă în minus.

Transport gratuit până la școală pentru elevii din România

Elevii din clasele mici se vor putea bucura de transport școlar gratuit până la instituția de învățământ unde sunt înmatriculați, dar asta începând din anul școlar 2022-2023. Proiectul de lege care vizează transportul școlar gratuit a fost inițiat de către deputatul liberal Robert Sighiartău, a fost dezbătut în Camera Deputaților, după care a ajuns la Senat unde a fost aprobat.

Cheltuielile pentru transportul școlar al elevilor vor fi susținute de bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ teritoriale. Este o veste bună pentru părinții care au școlari în clasele primare, pentru că vor avea o grijă în minus.

În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/ acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ, se arată în propunerea legislativă.

Noutăți în anul școlar 2021-2022

Ministrul Educației a anunțat o schimbare în cataloagele din școli. În dreptul numelui elevului vor dispărea informațiile legate de locul de muncă al părinților. Este o măsură prin care se urmărește echitatea și egalitatea de șanse între elevi. Diriginții nu vor mai avea de ce să le ceară elevilor informații legate de activitatea profesională a părinților și astfel nu se vor mai crea diferențe între școlari.

Este o directivă care a fost comunicată inspectoratelor școlare, directorilor și profesorilor. Pe de altă parte, o altă noutate, dar care va intra în vigoare din anul școlar 2022-2023 vizează creșterea burselor școlare pentru elevii din România. Va crește, totodată, și pragul minim de la care va putea fi acordată bursa de merit pentru elevi. Creșteri vor înregistra și bursele de studiu și bursele de ajutor social.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.