Actualitate

‘Trei surori’, în regia lui Radu Afrim

Peste 500 de spectatori au fost prezenţi joi, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, la premiera spectacolului „Trei surori”, cu un scenariu (ne)firesc de liber după Cehov şi regie semnate de Radu Afrim.

Pe scenă au urcat Raluca Aprodu (Maşa), Natalia Călin (Olga), Flavia Giurgiu (Irina), Marius Manole (Prozorov), Emilian Oprea (Verşinin), Istvan Teglas (Tuzenbach), Irina Movilă (soţia lui Verşinin), Ada Galeş (Natalia), Ciprian Nicula (Bobi k68) şi Florin Călbăjos (Kulîghin).

Radu Afrim provoacă din nou publicul, oferind un remix al unei piese clasice, o revitalizare halucinantă şi extrem de actuală a unei poveşti spuse de sute de ori. „Trei surori” de Radu Afrim propune o viziune suprarealistă, amestec de absurd, comic, grotesc, dar şi de profundă sensibilitate, care plasează povestea celor trei surori în România zilelor noastre. În noul său spectacol de la TNB, Afrim creează un univers care se mulează pe receptivitatea publicului contemporan, cu trimiteri evidente la actualitate, dar care se integrează atât de bine în lumea imaginată de Cehov în urmă cu peste 100 de ani, se arată în prezentarea spectacolului.

„Mi-am permis să citesc gândurile celor trei surori. Şi ale lui Andrei. Şi să le transcriu cuvânt cu cuvânt. Adică am mâzgălit tăcerea dintre vorbele lor vechi de peste o sută de ani. Oamenii mei gândesc non-stop. Sunt bolnavi de gânduri. No spleen. Şi ideal ar fi ca ei să acţioneze. Deja încep să acţioneze. Mi-am permis mai multe lucruri. Le-aş numi intervenţii în natură (aproape) moartă. Sau puţină adrenalină în vivariu. Şi cu toate astea n-am reuşit să le schimb destinul. Să iau acest detaliu ca pe un eşec al meu?”, spune Radu Afrim.

Într-un interviu acordat AGERPRES, Afrim susţinea că nu a dorit să păstreze nimic din montarea după Cehov făcută în 2003 şi că, de data aceasta, şi-a „permis” să scrie foarte mult text.

„Mi-am permis mult mai mult decât mi-am permis atunci, în sensul că acum am scris foarte mult text, dar nu am completat frazele lui Cehov, ci pur şi simplu am scris multe monologuri care sunt gândurile acestor fete. De fapt, asta este tema principală a piesei: gândurile surorilor când nu vorbesc, şi nu doar ale lor. Cehov ne-a dat nişte dialoguri, ne-a dat nişte situaţii. Eu mi-am permis pur şi simplu să citesc gândurile acestor femei”, arăta Afrim.

Următoarele reprezentaţii cu spectacolul „Trei surori” sunt programate pe 28 şi 29 decembrie.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.