miercuri 17 octombrie 2018 6:24 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Tremură de frig, murdară de noroi din cap până în picioare | Aya, fetița-simbol pentru refugiații blocați între Serbia și Croația
Adpres Market
61730867

Tremură de frig, murdară de noroi din cap până în picioare | Aya, fetița-simbol pentru refugiații blocați între Serbia și Croația

AdpresFM - Radio Online Stations  

61730867Croatia a deschis granita cu Serbia, unde, din cauza ploii fara sfarsit, 10.000 de migranti ramasesera blocati intr-o mare de noroi.

Aya are 8 ani. Tremura de frig, murdara de noroi din cap pana in picioare. Si ea, si fratii ei – plus mii de alti refugiati – au ramas blocati in noroi pe un camp, langa orasul sarb Berkasovo, aproape de granita croata. Multi adulti si copii erau desculti sau imbracati cu hainele de vara cu care au pornit in pribegie.

61730866

Damian Grammaticas, BBC News: „Ploua incontinuu de ieri. Si atat timp cat tarile aflate pe ruta imigrantilor – Austria, Slovenia si acum Croatia – limiteaza numarul celor carora li se permite sa le traverseze teritoriul, acesti oameni raman blocati aici, in noroi si frig”.

La inceput, doar copiii si infirmii au fost lasati sa treaca granita. Aya si mama ei, insarcinata, au reusit sa intre in Croatia. Insa nu si sotul femeii.

61730868

Cele cateva corturi de la Berkasovo sunt total insuficiente pentru puhoiul de oameni.

Voluntar: „Sunt disperati. Vin la noi si ne cer haine uscate. Sunt uzi pana la piele”.

61730869

10.000 de migranti au ramas blocati in Serbia, aproape toata ziua de luni. Abia spre seara, Croatia a acceptat sa deschida granita, si cateva mii de oameni au apucat sa treaca.

In cele din urma, si Slovenia a revenit asupra limitei fixate. Ministerul de interne a anuntat ca vor fi primiti zilnic pana la 5.000 de migranti pe teritoriul sloven, dublu in compartie cu zilele precedente. Autoritatile recunosc, insa, ca sunt depasite de situatie si au facut apel la armata, ca sa ajute politia.

sursa: stirileprotv.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com