Social Media

Tricotarea simplificată: șosete cu 2 andrele, fără cusături!

Șosetele tricotate frumoase și călduroase reprezintă cel mai bun cadou pentru picioarele dumneavoastră în perioada rece a anului. Până acum ele erau împletite cu 5 andrele, ceea ce le speria pe multe meșterițe, îndeosebi pe cele începătoare. Dar progresul nu stă pe loc și acum această confecție minunată poate fi creată cu 2 andrele.

Această tehnică a apărut recent. Ea este semnificativ mai ușoară și mai rapidă decât metoda clasică de tricotare a șosetelor de casă și, de aceea, este disponibilă chiar și pentru meșterii începători. Șosetele împletite în acest mod sunt foarte îngrijite și confortabile. Vă vom prezenta cum le puteți confecționa pe exemplul șosetelor pentru copii.

TRICOTAREA ȘOSETELOR CU 2 ANDRELE

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de tricotat (culorile dorite);

-2 andrele;

-un centimetru pentru croitorie.

MOD DE LUCRU:

1.Pentru ca confecția să stea în mod ideal pe picior, trebuie să știți cu exactitate mărimea piciorului și înălțimea lui (se măsoară la nivelul celui mai înalt punct — în apropiere de gleznă). De asemenea, determinați înălțimea viitoarei șosete.

2.Lucrul se începe cu pregătirea părții posterioare a manșetei. Montați 22 ochiuri pe ambele andrele. Tricotați 4 cm în punct de semielastic, alternând ochiurile pe față și pe dos.

3.Împletiți încă 4 cm în punct de jerseu. Gata! Partea posterioară a șosetei este pregătită.

4.Acum începeți tricotarea călcâiului. Ca să-l modelați, în timpul tricotării scădeți al doilea, al treilea și 2 ochiuri penultime din fiecare rând. Procedați astfel până când vor rămâne 12 ochiuri pe rând. În continuare trebuie să lărgiți lucrarea, mărindu-i dimensiunile.

Începeți rândul, tricotând primul ochi pe față de pe fiecare rând din ochiul mărginaș al rândului precedent, până când veți avea iarăși 22 ochiuri — astfel veți modela partea inferioară a călcâiului.

5.Tricotați talpa în punct de jerseu: sunt aproximativ 8 cm (depinde de mărimea tălpii). Partea posterioară și talpa sunt gata!

6.Modelați vârful ca și călcâiul: scădeți ochiurile până la 12, după care adăugați-le până la numărul inițial. Tricotați partea superioară a vârfului — 8 cm — unind primele și ultimele ochiuri de pe fiecare rând pe față cu ochiurile mărginașe. În acest mod se unește talpa cu vârful șosetei și confecția capătă aspectul final.

7.Tricotați 4 cm a părții anterioare a șosetei în punct de jerseu, unindu-o cu partea posterioară a șosetei așa cum ați unit partea superioară cu cea inferioară. Apoi împletiți 4 cm de manșetă în punct de semielastic.

8.Gata! Procedând similar, tricotați cealaltă șosetă.

În acest fel puteți să tricotați șosete călduroase fără dificultăți deosebite. Experții artei tricotării inventează diferite tehnici și șiretlicuri, care fac acest proces mai ușor și mai captivant.

Bucurați-vă pe sine și pe cei dragi cu șosete de iarnă și distribuiți acest mod simplu de tricotare prietenilor voștri!

Spor la treabă!

The post Tricotarea simplificată: șosete cu 2 andrele, fără cusături! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.