Social Media

Trucuri pentru o mai bună organizare

Trucuri simple care vă vor ajuta să vă îmbunătăţiţi managementul timpului, eficienţa şi productivitatea:

1. Scoateţi cuvintele “Nu am timp”din vocabular. Este difícil de realizat, şi deşi îmi propun mereu să n-o fac, aceste cuvinte reuşesc să-mi scape câteodată. Totuşi obiectivul meu se menţine – acela de a le elimina. Data viitoare când veţi mai pronunţa cuvintele acestea, amintiţi-vă – dispuneţi de exact acelaşi timp ca toţi ceilalţi, ca şi înotătorii olimpici care se trezesc la 4 dimineaţa, ca şi preşedintele sau liderii politici care conduc ţări sau ţinuturi întregi. Scoateţi cuvintele acestea din vocabular, pentru că ceea ce spuneţi este de fapt: “Nu vreau să-mi fac timp ca să rezolv asta”, şi e ok! Data viitoare cand veţi mai spune aceste cuvinte, imaginaţi-vă că acest task pentru care nu aveţi timp ar fi, de fapt, un membru al familiei d-voastră, internat în spital – şi dacă ar fi aşa, v-aţi face timp. Adevărata problemă este cea a priorităţii – acest lucru merită sau nu timpul pe care i-l aloc”.

2. Un truc vechi, dar foarte eficient – începeţi-vă ziua rezolvând cele mai grele probleme. Nimic nu poate să vă dea peste cap mai mult decât spaima de a amâna rezolvarea unui lucru difícil.

3. Fixaţi-vă mici recompense/bonusuri pentru situaţiile în care reuşiţi să vă rezolvaţi toate lucrurile propuse, descoperiţi ce anume vă motivează. Pentru mine functionează aşa: dacă reuşesc să rezolv trei chestii pe care mi le-am propus pot mânca gogoşile pe care mi le-a dat un coleg, astăzi.  Un alt aspect interesant în ceea ce priveşte recompensa este faptul că dacă amân rezolvarea chestiunilor respective – gogoşile vor fi mancate de alţii!!

4. Un alt lucru pe care puteţi să-l faceţi este să vă asociaţi cu un coleg, care să vă ajute cumva cu realizarea task-urilor.

5. Dacă nu aveţi…

 

Citeste continuarea AICI

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.