Actualitate

Tudor Chirilă explică tăios, sincer şi trist ceea ce trăim acum

Tudor Chirila
Tudor Chirila

Tudor Chirilă a scris un text trist, dar sincer despre ceea ce trăiesc românii în aceste zile.


Artistul a vorbit despre corupţie şi despre cei care ăşi vând ţara.

Corupția este fără doar și poate unul din cele mai grave obstacole care stă în calea unui stat civilizat în care contractul social (eu cetățean dau niște bani-eu stat fac niște lucruri pentru cetățean) să asigure măcar un trai decent. Însă când corupția e dublată de incompetență și inconștiență ceasul bombei ticăie asurzitor. Este exact ceea ce trăim acum. În ultima vreme scena a fost acaparată de individul Vâlcov pentru care o caracterizare plastică te duce automat în zona limbajului explicit. Faptul că o știință complexă și volatilă ca macroeconomia e confiscată în relația cu un prim-ministru debil economic de un asemenea specimen e de o gravitate fără precedent și fără niciun fel de șansă la o reală previzionare a efectelor. Apoi lipsa noastră de educație financiară paralizează orice posibilă reacție colectivă“, consideră Tudor Chirilă, care a continuat:

Amuzant este că cei care strigă “nu ne vindem țara” sunt de fapt primii care încearcă s-o facă. Numai că în viziunea lor cumpărătorul ar trebui să fie altul decât cel căruia clamează că nu vor să i-o vândă. Că în spatele manevrei stă fie rea voința, fie incompetența, nu prea contează. Răul este gata să fie îndeplinit și depistarea originii lui nu ne folosește la nimic. Sigur contribuția noastră este consistentă, pentru că atunci când nu înțelegi e greu să te indignezi”.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.