Life Style

Tudor Chirilă, mesaj pentru toate partidele din România: ”Acolo este testul cu adevărat important”

Actorul și cântărețul, Tudor Chirilă, a scris în seara aceasta un mesaj amplu pe blogul personal, adresat tuturor partidelor din România. Postarea cu titlul „ Un acord pe educație. Suntem în stare?” este împărțit în două și tratează mai multe subiecte, printre care alegerile parlamentare și sistemul de educație din țara noastră. 

Tudor Chirilă, premize și acțiune responsabilă

Actorul, Tudor Chirilă a lansat un apel public către toate partidele din Româniadupă ce alegerile europarlamentare din 26 mai au dus la mai multe schimbări la nivelul țării. „S-au terminat alegerile. Foarte multă lume are așteptări mari de la noii câștigători. Atât de mari încât au început să confunde alegerile europarlamentare cu cele parlamentare sau locale. Este normal. Mizeria de la vârful țării este irespirabilă și lumea a echivalat votul pentru parlamentul european cu cel al schimbării definitive. Din păcate, nu este așa. Alegerile care tocmai au trecut trebuie privite ca un exercițiu reușit de democrație. Prezența la vot a fost mare și ar fi putut fi și mai mare. Numai că trebuie să înțelegem că adevăratul test de-abia urmează: alegerile de anul viitor. Parlamentare și locale. Acolo este testul cu adevărat important. De-abia acolo o prezență mare este absolut necesară pentru ca legitimitatea celor aleși să reflecte în mod real o voință populară.”, a scris acesta pe blog.

Muzicianul nu este de acord cu cei care doresc ca opoziția să preia conducerea Guvernului în mijlocul mandatului pentru că aceștia nu vor face altceva decât să preia măsurile inițiate de guvernarea anterioară. În plus, Tudor Chirilă crede că, opoziția are „de demonstrat niște lucruri celor care i-au votat” și totodată, dacă vrea să preia conducerea trebuie „să SCHIMBE, nu să se bâlbâie. Au fost deja tot soiul de poziții echivoce și un dans periculos al declarațiilor politice lucru care nu prea seamănă a siguranță. Prin urmare, după părerea mea, opoziția trebuie să-și facă temele pentru guvernare. Altminteri riscăm să rămânem în cercul politic vicios care macină România de câțiva ani.”, a mai scris acesta.


Lasa comentariul tau...