Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

Tulpina Delta în Bacău?! O familie întreagă de băcăuani ar fi internată cu varianta Delta a COVID.

Medicii ieșeni anunță că o familie întreagă de băcăuani ar fi internată cu varianta Delta a COVID. Ar fi vorba despre o familie de șase persoane întoarsă din Norvegia: doi adulți de 36 și 29 de ani și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani, informează BZI.

„Ieri au ajuns la Iași mai multe rezultate pozitive cu noua tulpină Delta. Pacienții sunt din județele Iași și Bacău. Urmează să desfășurăm o anchetă epidemiologică în acest caz. În urma acestei anchete, vom vedea de unde au contactat această tulpină și dacă un alt membru al familiei este infectat. Sunt primele cazuri din județ”, a precizat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

„Spitalul de Boli Infecțioase, singurul centru de excelență din Moldova în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă, a secvențiat și identificat doi pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat și la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș». Sunt două persoane din Pașcani cu vârste de 68 și 61 de ani; o familie formată din șase membri (părinți, de 36 și 29 ani, și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani), un pacient din alt focar în vârstă de 62 ani, aceștia fiind toți din județul Bacău. Pacienții, în marea lor majoritate, sunt proaspăt reîntorși din Irlanda, ceea ce ne-a determinat să ridicăm suspiciunea majoră de infectare cu tulpina Delta”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

La internare, pacienții prezentau disfuncție respiratorie, febră, tuse. În momentul de față, în terapia COVID-19 sunt internați cinci pacienți, unul dintre aceștia fiind cu tulpina Delta. Ceilalți sunt stabili în momentul de față. Sunt monitorizați și supravegheați. Pacienții din Bacău sunt toți internați la spitalul din Bacău, au mai precizat medicii din Iași.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.