Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

Tulpina indiană a SARS-CoV-2 a ajuns în România. Gheorghiță: Nu sunt motive să ne îngrijorăm

gheorghita

În România a fost confirmat primul caz de COVID-19 cu tulpina indiană a SARS-CoV-2. Este vorba despre o persoană de 26 de ani din India care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună și lucrează în construcții în Colonia Bod din județul Brașov, unde a fost depistat un focar în rândul unor muncitori indieni.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la tulpina indiană a SARS-CoV-2, pentru că „nu este mai rezistentă față de vaccinurile actuale, așa încât nu putem vorbi de o reducere substanțială a eficienței vaccinurilor”.

Gheorghiță a explicat că apariția tulpinii indiene a SARS CoV 2 „nu este un impas semnificativ, care să reducă eficiența vaccinurilor. Așa că mesajul rămâne unul foarte clar de a ne prezenta și de a ne vaccina în număr cât mai mare, pentru a reduce circulația virusului în populație, pentru a reduce riscul să cumuleze noi mutații”.

„Nu este neapărat mai contagioasă, aceste mutații care sunt identificate pe această tulpină se pare că reduc activitatea neutralizantă a anticorpilor, însă comparativ cu tulpina sud-africană nu este mai rezistentă față de vaccinurile actuale, așa încât nu putem vorbi de o reducere substanțială a eficienței vaccinurilor. Vaccinurile, cu siguranță, își mențin eficiență față de forme severe, față de complicații, față de riscul de spitalizare. Nu avem în acest moment motive să ne îngrijorăm, rămân aceleași măsuri valabile”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit stiri.tvr.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.