joi 15 noiembrie 2018 4:27 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Turcia, represalii fără precedent | Zeci de jihadişti sau apropiaţi ai lor au fost arestaţi după atentatul de la Ankara
Adpres Market
atentat-ankara1

Turcia, represalii fără precedent | Zeci de jihadişti sau apropiaţi ai lor au fost arestaţi după atentatul de la Ankara

AdpresFM - Radio Online Stations  

atentat - ankara

Aproximativ 50 de cetățeni străini au fost reținuți duminică dimineață de poliție la Istanbul în cadrul unei operațiuni împotriva mediilor jihadiste ale grupării Statul Islamic (SI), acuzată de autorități de atentatul de la 10 octombrie de la Ankara, relatează media turce, citate de France Presse.

Raidurile efectuate de forțele antitero au vizat mai multe apartamente situate în districtul Pendik, periferie îndepărtată a părții asiatice a metropolei, a relatat postul de televiziune NTV. Postul nu a precizat naționalitatea persoanelor reținute și duse la poliție pentru a fi interogate.

Potrivit agenției de presă Dogan, acești suspecți se pregăteau să meargă în Irak și Siria pentru a lupta alături de Statul Islamic.

Premierul conservator islamo-conservator Ahmet Davutoglu a anunțat că gruparea SI este principalul suspect în dublul atentat-sinucigaș care a avut loc la 10 octombrie pe esplanada gării din Ankara înaintea unui ‘marș al păcii’, omorând, conform unui ultim bilanț, 102 persoane, cel mai mare număr de victime într-un atac terorist din istoria Turciei.

Unsprezece suspecți arestați în cadrul anchetei au fost fost trimiși duminică în fața unei instanțe din capitala turcă, ce va decide dacă îi va inculpa sau îi va elibera, au precizat media locale.

Potrivit presei din Turcia, poliția suspectează doi tineri turci originari din orașul Adiyaman (sud), fief islamist. Unul din cei doi este fratele presupusului autor al unui precedent atentat atribuit SI, care s-a soldat cu 34 de morți în iulie la Suruc, în apropiere de frontiera siriană.

Înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, atentatul de la Ankara a relansat nemulțumirea la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan, acuzat de opoziția prokurdă că a neglijat securitatea manifestației și că dă dovadă de complezență față de SI.

Acest scrutin are loc pe fondul reluării, de trei luni, a confruntărilor între forțele de securitate turce și rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul majoritar kurd al țării, scrie agerpres.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com