Actualitate

Turnul Eiffel şi muzeul d’Orsay, închise

lucruri interesante despre franta

Turnul Eiffel, vizitat în fiecare an de şapte milioane de persoane, este închis joi din cauza grevelor masive împotriva reformei pensiilor dorite de preşedintele Emmanuel Macron, a anunţat compania care operează Turnul Eiffel (SETE), citată de AFP.

Efectivele prezente nu sunt „suficient de numeroase pentru a deschide monumentul în condiţii de securitate şi de primire optime pentru public”, a precizat SETE într-un comunicat, adăugând totodată că zona de sub turn rămâne accesibilă în mod gratuit.

Comunicatul SETE nu specifică însă dacă monumentul va fi închis şi vineri, în condiţiile în care mobilizarea împotriva reformei pensiilor va continua.

În fiecare an, şapte milioane de persoane vizitează Turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să-l vadă fără să urce în el. Celebrul monument parizian a sărbătorit anul acesta 130 de ani.

Conducerea celui mai vizitat muzeu din lume, Luvrul, a anunţat miercuri că acesta va fi deschis, cu excepţia unora dintre săli, precizând totodată că extrem de populara sa expoziţie dedicată împlinirii a 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci va putea fi vizitată de către public.

În schimb, muzeul d’Orsay va fi închis joi, potrivit DPA.

Un alt obiectiv turistic asaltat de turiştii din întreaga lume, Palatul Versailles, aflat în apropiere de Paris, recomandă potenţialilor vizitatori „amânarea vizitelor”programate pentru joi şi vineri, deoarece deschiderea domeniului va fi perturbată de grevă.

O grevă masivă a debutat joi, paralizând o mare parte din Franţa şi afectând puternic transportul în comun şi funcţionarea şcolilor. Această mobilizare îşi propune să conteste reforma pensiilor, care vizează în mod special eliminarea regimurilor speciale – şi mai favorabile – pentru anumite servicii publice.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.